Ministrul Finanţelor: România înregistrează un excedent bugetar de 0,2% din PIB, în primul trimestru

România înregistrează un excedent bugetar de 0,2% din PIB în primul trimestru din acest an, a declarat, luni, Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, în Plenul Camerei Deputaților.

10 apr. 2017, 14:38
Ministrul Finanţelor: România înregistrează un excedent bugetar de 0,2% din PIB, în primul trimestru

„Estimările bugetare ale primului trimestru indică un excedent al soldului bugetului general consolidat la nivel de 0,2% din PIB, aproximativ 1,5 miliarde lei, în condițiile în care s-au plătit subvenții de la buget în special pentru sprijinirea producătorilor agricoli cu un miliard de lei mai mult față de trimestrul I al anului 2016. Se constată o evoluție foarte bună a veniturilor din impozitul pe venit și contribuțiilor sociale, ca urmare a dinamicii ridicate a masei salariale din economie, o îmbunătățire a încasărilor din luna martie pe zona de TVA și accize, precum și reducerea cheltuielilor cu bunurile și serviciile de aproximativ 4,5% față de aceeași perioadă a anului precedent. O imagine mai clară vom avea după 25 aprilie”, a spus Ștefan.

El a precizat că impactul măsurilor din Programul de Guvernare va fi cel pe care cetățenii îl așteaptă.

„Din informațiile disponibile până până în acest moment putem să ne declarăm încrezători că impactul măsurilor din Programul de Guvernare va fi cel pe care cetățenii îl așteaptă: venituri mai mari, locuri de muncă mai multe și o creștere economică ridicată”, a precizat ministrul Finanțelor, scrie Agerpres.