Ministrul Fondurilor Europene, audiat în Parlament: „Să explice de ce gradul de absorbţie pe 2016 este zero”

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va fi audiat, luni, în Parlament, la solicitarea PSD, pentru a explica motivele pentru care gradul de absorbţie al fondurilor europene este zero. Cererea PSD vine după ce Ghinea a vorbit despre neregulile găsite din guvernarea Ponta.

26 iun. 2016, 15:28
Ministrul Fondurilor Europene, audiat în Parlament: „Să explice de ce gradul de absorbţie pe 2016 este zero”

Mă aştept ca domnul ministru să explice de ce gradul de absorbţie a fondurilor europene pe anul 2016 este zero. Mă aştept, în egală măsură, ca ministrul să ofere răspunsuri cât mai exacte cu privire la strategia proprie pentru stimularea unei mai bune absorbţii a banilor europeni şi pentru urmărirea alocărilor pe axele de finanţare, precum şi cu privire la viziunea asupra rolului MFE în identificarea pe parcurs a nevoilor reale din domeniile programelor operaţionale, mai ales modalitatea în care se va asigura adaptarea acestora la solicitările beneficiarilor„, a arătat deputatul PSD Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Şefa Comisiei a mai spus că un alt subiect se referă la planul Juncker. „De asemenea, comisia noastră va readuce în discuţie măsurile vizate de MFE în ceea ce priveşte Planul Juncker, în condiţiile în care este o prioritate ca proiectele cu care vine România în cadrul Planului Juncker să fie foarte bine ţintite pentru a creşte şansele lor de finanţare”, a mai spus Birchall.