Ministrul Justiţiei a luat o decizie în privinţa lui Kovesi: O voi anunţa într-o conferinţă de presă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, miercuri seară, întrebat despre o posibilă revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, că, "în forul său interior", a luat decizia, pe care o va anunţa într-o conferinţă de presă, fără a preciza o dată exactă. Toader a subliniat însă că o eventuală decizie de revocare a şefei DNA nu îi aparţine în totalitate.

20 dec. 2017, 21:12
Ministrul Justiţiei a luat o decizie în privinţa lui Kovesi: O voi anunţa într-o conferinţă de presă

„Decizia nu poate fi decât una în limitele competenţelor legale, partajate de data aceasta. Ministrul Justiţiei poate să facă acea evaluare şi să propună revocarea sau menţinerea în funcţiei. Competenţele sunt partajate între Ministrul Justiţiei şi Preşledintele Republicii. Vă asigur că eu îmi voi îndeplini competenţele mele. Într-un termen scurt sau foarte scurt. Eu pot lua decizia, important este să o comunic”, a spus ministrul Justiţiei, întrebat dacă o va revoca sau nu din funcţie pe Kovesi.

De asemenea, întrebat dacă în forul său interior a luat decizia, Toader a răspuns afirmat. ”Am luat decizia”, a afirmat el, precizând că o va anunţa într-o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei, fără a preciza însă data exactă.

Citeşte şi: Tudorel Toader îi răspunde lui Klaus Iohannis: Oarecum era în intenţia mea să avem un dialog