Ministrul Justiţiei recunoaşte posibilitatea ca Sebastian Ghiţă să ceară azil politic în Serbia

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a vorbit marţi, oficial, despre posibilitatea ca Sebastian Ghiţă să ceară azil politic în Serbia. El a vorbit şi despre ce acte mai are nevoie ca să ceară extrădarea fostului deputat.

18 apr. 2017, 11:47
Ministrul Justiţiei recunoaşte posibilitatea ca Sebastian Ghiţă să ceară azil politic în Serbia

Varianta azilului politic este o opţiune în cazul lui Sebastian Ghiţă, statul sârb având cel puţin trei motive să i-o acorde. Ghiţă a fost patronul echipei de baschet Asesoft Ploieşti, care avea în componenţă mai mulţi jucători sârbi şi l-a ajutat pe antrenorul echipei, Vladimir Arnautovic, sârb şi el, suportându-i toate cheltuielile medicale în vremea când a fost bolnav. Din păcate acesta a murit, dar Sebastian Ghiţă a continuat să-i ajute familia din Belgrad.

Citeşte şi Ministerul Justiţiei, anunţ important despre procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiţă

De asemenea, Sebastian Ghiţă are de mai mult timp afaceri în Serbia, iar preşedintele ales al Serbiei, are simpatie faţă de Sebastian Ghiţă.

Chiar ministrul Justiţiei recunoaşte că Sebastian Ghiţă poate cere azil politic în Serbia. Astfel, întrebat dacă Ghiță poate cere azil politic în Serbia, ministrul Justiției a spus: „Din moment ce este și azilul o instituție, sigur că există posibilitatea folosirii acelei instituții„.