Ministrul Justiţiei se întâlneşte cu preşedintele CEDO pentru a discuta măsurile luate de România privind condiţiile din penitenciare

Publicat: Marţi, 16 Ianuarie 2018 08:33 // Actualizat: Marţi, 16 Ianuarie 2018 08:33 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se întâlneşte, marţi, cu preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Guido Raimondi, pentru a discuta despre măsurile luate de România privind condiţiile din penitenciare. Memorandumul pentru punerea în aplicare a hotărârii pilot a CEDO va fi supus aprobării Guvernului, iar cel mai probabil în 22 ianuarie va fi transmis CEDO, preciza Tudorel Toader.

Întrevedereava avea loc la sediul CEDO, începând cu ora 14.00, iar discuţiile vor viza foia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot a Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea că, ulterior, o echipă de experţi de la Justiţie, Externe, Interne, Finanţe, Probaţiune şi ANP va avea o întrevedere cu personalul din Grefa CEDO pentru punerea în executare a măsurilor luate, în 25 ianuarie fiind termenul limită la care România trebuie să prezinte foaia de parcurs privind condiţiile din închisori.

"Foaia de parcurs o avem de multă vreme redactată, in fiecare zi adăugam ceva. O voi prezenta în Guvern, iar apoi, pe 22 ianuarie, cel mai probabil, trimitem memorandumul la CEDO", a explicat Tudorel Toader, săptămâna tracută.

Condiţiile de detenţie din penitenciarele din România contravin Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi arată o disfuncţionalitate structurală care necesită adoptarea de măsuri generale de către stat, a decis, în aprilie, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cedo Ministerul Justiţiei Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
24 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H