Ministrul Justiţiei se va întâlni cu preşedintele CEDO pe 16 ianuarie. Întrevederea, despre condiţiile din penitenciare

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 22:52 // Actualizat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 22:52 // Sursa: romaniatv.net

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, anunţă, marţi seară, pe pagina sa de Facebook, că se va întâlni cu preşedintele CEDO pe 16 ianuarie, întrevederea având ca temă foaia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot privind condiţiile din penitenciare.

"Condiţiile din penitenciare – Hotărârea pilot CEDO - Memorandum:

"1. Conducerea Ministerului Justiţiei va avea o întrevedere cu preşedintele CEDO, referitoare la foia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot. Întrevederea se va desfăşura la sediul CEDO, în data de 16 ianuarie 2018, începând cu orele 14.00.
2. Ulterior, o echipă de experţi de la justiţie – externe - interne – finanţe – probaţiune şi ANP, va avea o întrevedere cu personalul din Grefa CEDO. Întrevederea se va desfăşura la sediul CEDO, şi se va referi la punerea în executare a măsurilor luate", a scris, marţi seară, pe Facebook, Tudorel Toader.

Ulterior, memorandumul va fi supus Guvernului spre aprobare, iar pe 22 ianuarie 2018, documentul va fi transmis la CEDO, potrivit ministrului Justiţiei.

În fiecare an, România este condamnată să plătească sute de mii de euro deţinuţilor pentru condiţiile improprii din penitenciare.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunţat, în aprilie, decizia-pilot privind condiţiile din penitenciarele din România.

Decizia statua că statul român are şase luni la dispoziţie că să prezinte un plan de măsuri care să rezolve suprapopularea şi condiţiile din penitenciare.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cedo conditii penitenciare Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6495
RON
11 Dec
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H