Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre relaţia dintre el şi premierul Mihai Tudose: "Foarte bună"

Publicat: Joi, 11 Ianuarie 2018 11:30 // Actualizat: Joi, 11 Ianuarie 2018 11:30 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la CSM, că relaţia sa cu premierul Mihai Tudose este foarte bună, precizând că urmează a prezenta în guvern foaia de parcurs privind condiţiile din închisori, document ce va fi trimis la CEDO.

Întrebat de jurnalişti, joi, la CSM, care este relaţia sa cu premierul Mihai Tudose, ministrul Justiţiei a răspuns: "Nu am niciun element pentru a considera natura relaţiei dintre mine şi premierul altcumva decât foarte bună".

El a refuzat, însă, să răspundă întrebărilor jurnaliştilor privind decizia sa în cazul procurorului general al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În schimb, ministrul Justiţiei a vorbit despre întâlnirea pe care o va avea marţi, 16 ianuarie, cu preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Guido Raimondi, precizând că, cel mai probabil în 22 ianuarie, urmează să fie trimis CEDO memorandumul privind condiţiile din închisori.

Premierul Mihai Tudose a declarat, referindu-se la restructurarea Guvernului, că şi-ar dori un Executiv al cărui număr de ministere să înceapă cu cifra 1, că şi-ar dori comasarea unora dintre acestea. El a spus că, exceptând-o pe Carmen Dan, nu este niciun membru al guvernului cu care să nu poată lucra şi a precizat că nu face parte din nicio tabără din PSD.

"Un Guvern cu 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aş dori să înceapă cu 1. Că-s 11, că-s 19, să înceapă cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o mulţime de pui. Le-aş dori comasate la loc. Elimină birocraţia. Să limităm cheltuielile, să eficientizăm actul administraţiei publice", a declarat şeful Guvernului, adăugând că vrea un guvern mai suplu, să nu mai alerge cetăţeanul.

El a spus că nu face parte din nicio tabără, "din niciun trib", ci este membru PSD.

"Eu m-am angajat la debirocratizare. Stau în funcţia asta căt simt că pot să ceea ce cred că e bine. Dacă nu mai simt, mă duc acasă", a precizat Tudose.

Citeşte şi: Premierul Mihai Tudose: Accept demisia lui Carmen Dan, dacă şi-o dă

Prim-ministrul a ţinut să sublinieze că, exceptând-o pe Carmen Dan, se înţelege cu toţi membrii Cabinetului.

"Nu am niciun membru al Guvernului, cu excepţia cazului de astăzi, cu care să nu pot lucra. Ieri vă spuneam altfel, dar azi m-a minţit cu martori", a afirmat Mihai Tudose, referindu-se la ministrul de Interne Carmen Dan. 

Mihai Tudose a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că în 29 ianuarie, la următarea şedinţă, va fi discutată restructurarea Guvernului.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
14 Dec
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H