Achim Irimescu a părăsit spitalul. Ministrul kuweitian al Agriculturii va fi transferat în Germania

Ministrul kuweitian al Agriculturii, Ali Saleh Al Omair, va fi transferat într-un spital din Germania, în urma accidentului în care a fost implicat alături de omologul său român, Achim Irimescu.

25 aug. 2016, 14:45
Achim Irimescu a părăsit spitalul. Ministrul kuweitian al Agriculturii va fi transferat în Germania

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a suferit în urma accidentului rutier în care a fost implicat o contuzie de piramidă nazală septală superioară, care nu pune niciun fel de problemă, și s-a decis că acesta poate părăsi spitalul, a declarat joi directorul medical de la Elias, Dana Safta.

Referitor la oficialul kuweitian, Ali Saleh Al Omair, Safta a spus că acesta ar fi trebuit operat întrucât prezenta fractură de piramidă nazală cu deplasare, însă acesta a decis să plece la Frankfurt unde avea asistența medicală asigurată.

„Am fost anunțați din timp că vor fi aduși aici cei doi miniștri. Au ajuns cu o stare de conștiență prezentă, cooperanți și cu următorul bilanț lezionar: ministrul kuweitian — fractură de piramidă nazală cu deplasare, un hematom pe gamba stângă fără semne radiologice de fractură, un hematom mic orbital pe partea stângă, deoarece, fiind purtător de ochelari, în momentul impactului ochelarul s-a sparg și a presat pe orbita stângă. S-a efectuat un examen clinic complex și imagistic pentru că orice accident rutier presupune evaluarea tuturor părților corpului. S-a practicat toaletă fose nazale bilateral, s-a suturat plaga la ministrul kuweitian. În urma tuturor evaluărilor, s-a decis plecarea acasă a domnului ministru Achim Irimescu, va reveni ulterior pentru un mic control ORL. Domnul ministru din Kuweit, care necesita redresarea piramidei nazale, nu numai sutura plăgii, a refuzat sprijinul nostru dorind să plece la Frankfurt unde au asistența medicală asigurată. Pe înțelesul oamenilor trebuia redresat. Este o procedură chirurgicală. Pentru mine și colegii mei este ceva obișnuit în cazul traumatismului cranio-facial. Nu a fost traumatism cerebral. S-a făcut toată evaluarea clinică și paraclinică și imagistică, bineînțeles că și analizele de sânge”, a explicat Safta.

În ceea ce privește diagnosticul în cazul ministrului Irimescu, directorul medical a spus că acesta a suferit o contuzie piramidă nazală și mică fractură septală superioară care nu pune niciun fel de probleme.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, şi omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, au ajuns la spital după ce a fost implicat într-un accident rutier. Incidentul a avut loc joi, la ieşire din Slobozia spre Brăila.

Miniştrii se aflau într-o coloană oficială şi era în maşină şi cu un translator.

Autoturismul în care se aflau cei trei a acroşat o altă maşină, iar în urma incidentului Ministrul Agriculturii şi alte două persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri.

Starea celor doi oficiali este stabilă, amândoi sunt conștienți. Miniștrii au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, viața lor nu este pusă în pericol. Translatorul delegației a suferit un traumatism de stern ușor, de asemenea este în afara oricărui pericol.

Cele trei persoane au fost evaluate în primă fază la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, după care au fost transferaţi la Spitalul Elias din Capitală.

Ministrul Agriculturii, rănit într-un accident în judeţul Ialomiţa. Achim Irimescu, adus cu ambulanţa la Bucureşti UPDATE