Ministrul Mediului: Cred că, în primele săptămâni din februarie, vom putea să adoptăm bugetul în Parlament

Proiectul de buget ar putea fi adoptat în Parlament în primele săptămâni din februarie şi imediat vor fi aprobate şi bugetele instituţiilor din coordonarea ministerelor, astfel încât proiectele să fie demarate cât mai repede, a declarat sâmbătă, la Antena 3, ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

RomaniaTV.net
19 ian. 2019, 10:22
Ministrul Mediului: Cred că, în primele săptămâni din februarie, vom putea să adoptăm bugetul în Parlament

„Această întârziere nu este actul Guvernului României. De lucrul acesta trebuie să ţinem cont, şi toţi românii trebuie să cunoască adevărul. Eu cred că imediat, în cel mai scurt timp, vom avea şi buget, ţinând cont că Parlamentul României începe activitatea la 1 februarie. Cred că imediat, undeva în primele săptămâni ale lunii februarie, vom putea să-l adoptăm în Parlament.(…) Dacă ar fi fost aprobat (în Guvern n.r), trebuia convocată sesiune parlamentară extraordinară. Spun că ar trebui puţină răbdare să avem. Am încredere în ce spune ministrul Finanţelor (Eugen Teodorovici n.r), actualmente este şi vicepremier interimar. Eu cred că nu o să fie niciun fel de problemă. Nu cred, sunt convinsă. Iar în momentul în care vom avea buget, cu certitudine toate ministerele, toate subordonatele, toate instituţiile care sunt în coordonarea ministerelor se vor apleca extraordinar de repede pentru a putea să îşi aprobe bugetul fiecărei instituţii, astfel încât proiectele să fie demarate cât mai repede”, a declarat Gavrilescu.

Aceasta a subliniat că la Ministerul Mediului a fost deja creionat, împreună cu preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, bugetul AFM şi s-a lucrat şi pe bugetul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pentru ca, în momentul în care va fi adoptat bugetul în Parlament, să fie implementate cât mai repede „proiectele pe buget”.

Întrebată dacă în ianuarie au fost probleme pe achiziţii sau pe plăţi, Graţiela Gavrilescu a răspuns că „nu este niciun fel de problemă, absolut niciun fel problemă”, nici pentru ministere, nici pentru autorităţile publice locale, precum primării sau consilii judeţene.

Pe de altă parte, ministrul Mediului a precizat că trebuie mai multă responsabilitate în privinţa proiectelor finanţate din fonduri europene, pentru a creşte gradul de absorbţie „şi a ne rezolva nişte probleme naţionale”.