Ministrul Mediului: Prin Rabla Plus finanţăm 1000 de maşini electrice, fiecare beneficiar primind 10000 euro

Publicat: Miercuri, 22 Martie 2017 13:26 // Actualizat: Miercuri, 22 Martie 2017 14:25 // Sursa: romaniatv.net

Miercuri, în şedinţa de guvern, s-a discutat proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului pe anul 2017 al Fondului de Mediu şi al Administraţiei Fondului de Mediu. În acest an vor fi finanţate 11 măsuri, cu 840 de milioane de lei, printre care programul Rabla, Rabla Plus, Casa Verde etc.

"Este un act normativ extrem de important care să la baza finanţării proiectelor de mediu.Vom avea 11 măsuri, unele dintre ele fiind în dezbatere publică, iar altele urmează să fie postate pe site-ul instituţiei. Ele vor fi finanţate, în mare parte, din Fondul de Mediu. Mizăm pe venituri la Fodul de Mediu de circa 562 de lei. O altă parte o vom finanţa de la Ministerul Finanţelor din vânzarea certificatelor pentru emisii de dioxid de carbon. În total sunt 11 măsuri pentru 2017 finanţate cu 840 de milioane de lei", a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Mediului, la începutul şedinţei de guvern.

Printre măsurile finanţate din Fondul de Mediu se numără programul Rabla, Rabla Plus, Casa verde etc.

"La Rabla Plus vrem să achiziţionăm şi punem la dispoziţie fonduri pentru 1000 de maşini electrice, prima pentru acest an fiind dublată la 10000 de euro pentru fiecare beneficiar", a spus Constantin.

Administraţia Fondului pentru Mediu este principala instituţie care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului, constituită conform principiilor europene „poluatorul plăteşte" şi „responsabilitatea producătorului".

Citeşte şi PROGRAMUL RABLA 2017 va beneficia de buget redus faţă de anul precedent

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Daniel Constantin maşini electrice Ministrul Mediului programul Rabla Plus
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6618
RON
18 Jun
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H