Angajaţii din Ministerul Muncii vor avea salarii mai mari cu 15%, anul viitor VIDEO

Angajaţii din Ministerul Muncii vor avea salarii mai mari cu 15%, anul viitor. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la dezbaterea bugetului asigurărilor sociale din Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, care a precizat că suma necesară a fost inclusă în bugetul pe anul viitor. Ministrul Muncii a anunţat, de asemenea, că nu vor exista probleme la pensii. Asta, în ciuda faptului că în Comisia de Muncă nu a fost aprobată suma de 65 de miliarde de lei pentru pensii. 

RomaniaTV.net
12 dec. 2017, 10:43
Angajaţii din Ministerul Muncii vor avea salarii mai mari cu 15%, anul viitor VIDEO

Bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale a fost avizat favorabil marți de comisiile de specialitate din Parlament, cu 28 voturi pentru, 10 voturi împotrivă și o abținere.

În total au fost depuse 136 de amendamente, din care trei nu au fost susținute. Toate amendamentele au fost respinse.

„A fost o şedinţă de buget astăzi în care s-au majorat salariile de la Ministerul Muncii cu 15 la sută pentru absolut toata lumea nu e vorba de autoritatea centrala, ci este vorba de tot ce inseamna ITM din teritoriu, casele de pensii.  La ora actuala salariul mediu este 2000 si ceva de lei, fata de externe unde e 10 mii şi am înţeles că cei de la externe sunt nemultumiti. Pot sa va dau lista cu salariile pe fiecare minister”, a spus Olguţa Vasilescu, potrivit România TV.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale are prevăzut un buget de 31,693 miliarde de lei (credite bugetare), în scădere cu 13,2% față de anul 2017, scăderea provenind din diminuarea transferurilor de la bugetul de stat, pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale de stat, de la 13,599 miliarde de lei în anul 2017, la 7,408 miliarde de lei în anul 2018. Creditele de angajament se ridică la 31,74 miliarde de lei.

Cheltuielile de personal se ridică la 248,8 milioane de lei, în creștere cu 8,10% față de execuția preliminată pe anul 2017, iar pentru bunuri și servicii este prevăzută suma de 184,8 milioane de lei, în urcare cu 6,57%.

În ciuda faptului că în Comisia de Muncă nu a fost aprobată suma de 65 de miliarde de lei pentru pensii, Olguţa Vasilescu a anunţat că nu vor exista probleme la pensii. 

„Asa au tipat si anul trecut. Eu nu am auzit un pensionar din Romania care sa spuna ca nu i-a fost adusa pensi”, a mai spus Olguţa Vasilescu.