Ministrul Oprea şi secretarul de stat Arafat, în inspecţie la Vaideeni. Zona calamitată va avea din nou curent

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, la Vaideeni, judeţul Vâlcea, că trei sferturi din zona calamitată va avea asigurată energia electrică.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 16:49
Ministrul Oprea şi secretarul de stat Arafat, în inspecţie la Vaideeni. Zona calamitată va avea din nou curent

La Vaideeni s-au deplasat 127 de efective ale Armatei, Jandarmeriei şi ale ISU pentru a-i ajuta pe sinistraţi. „Sunt 127 de efective ale Armatei, Jandarmeriei şi cei de la ISU care se ocupă cu recondiţionarea materialelor, recuperarea unora dintre ele, amenajarea albiei râului Luncavăţ, salvarea unor imobile de la prăbuşire. Totodată, oamenii se ocupă de împărţirea alimentelor, apei, cazarea persoanelor sinistrate. Am înţeles de la primarul din Vaideeni că li s-a oferit chiar şi o masă caldă”, a spus Gabriel Oprea.

Risc EPIDEMIOLOGIC în localităţile afectate de inundaţii. Vezi AVERTISMENTUL autorităţilor

„Din informaţiile pe care le am de la primarul din Vaideeni se va reuşi la ora 20.00, astă-seară, legarea la electricitate pentru trei sferturi din satul lovit de calamităţi, urmând ca restul să se rezolve în cursul zilei de joi”, a subliniat ministrul, care a vorbit cu sătenii şi a dat indicaţii autorităţilor judeţene să asigure permanenţă în comuna Vaideeni, cu toate că debitul apei a scăzut vizibil.

Oprea a menţionat că în localitatea Vaideeni au fost cele mai multe persoane salvate de furia apelor, în număr de 205.

Prezent la Vaideeni, secretarul de stat Raed Arafat a menţionat că echipaje ale ISU din opt judeţe sunt pregătite să intervină pentru a ajuta autorităţile vâlcene.

IMAGINEA DEZASTRULUI: Filmări din elicopterul MAI deasupra zonelor inundate VIDEO

Primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, a solicitat vicepremierului Gabriel Oprea un elicopter pentru a survola zona din amonte de localitate pentru a verifica în ce stadiu se află captarea de apă deoarece aproximativ 2.500 de locuitori ai comunei au rămas de două zile fără apă. Singura localitate componentă a comunei Vaideeni care are apă este satul Recea. Totodată, primarul a menţionat că mai există zece locuinţe afectate de inundaţii în cătunul Cerna de pe raza comunei Vaideeni.

O staţiune din Vâlcea, distrusă de viitură. Turiştii veniţi în vacanţă au văzut moartea cu ochii

Primarul comunei Vaideeni, prefectul judeţului, Dumitru Cornoiu, şi preşedintele CJ, Ion Câlea, l-au informat pe vicepremierul Gabriel Oprea că s-a stabilit deja o comisie care va proiecta zona în care urmează să se construiască casele distruse de inundaţie. Acestea ar fi în număr de aproximativ 110.

Vicepremierul Gabriel Oprea şi secretarul de stat Raed Arafat au vizitat miercuri seara localitatea vâlceană Vaideeni afectată grav de inundaţii.

INUNDAŢII în România. Guvernul va aloca 36 de milioane de lei pentru judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş VIDEO

În cursul zilei de marţi râul Luncavăţ a produs o viitură care a străpuns pe trei fronturi satul Atârnaţi al comunei Vaideeni afectând 400 de locuinţe, 120 distruse complet şi izolând 1.000 de persoane.

ŞEFUL ANM: PLOILE VOR CONTINUA ÎN JUDEŢELE INUNDATE. Este posibilă extinderea CODULUI PORTOCALIU VIDEO