Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Anul acesta nu va mai fi un an al schimbărilor din punct de vedere fiscal

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, susţine că acest an nu va mai fi unul al schimbărilor din punct de vedere fiscal, ci atât 2018, cât şi anii următori vor fi "ai stabilităţii şi predictibilităţii”.

16 mart. 2018, 16:39
Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Anul acesta nu va mai fi un an al schimbărilor din punct de vedere fiscal

Radu Oprea a spus, la finalul unei dezbateri susţinute la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, că mediul de afaceri este preocupat de schimbările din zona fiscală, astfel încât doreşte să îi transmită că nu vor fi schimbări majore în 2018.

„Anul acesta şi anii viitori vor fi ai stabilităţii şi predictibilităţii. Este un mesaj puternic pe care îl transmit de fiecare dată mediului de afaceri. Este una dintre principalele preocupări pe care ni le adresează mediul de afaceri dacă vor mai fi schimbări, iar răspunsul este nu, nu vor mai fi schimbări majore. Va fi un an al investiţiilor, aceasta este dorinţa şi mesajul pe care Guvernul României îl transmite. Nu va mai fi un an al schimbărilor din punct de vedere fiscal”, a spus Radu Oprea.

El a adăugat că în această perioadă a lansat împreună cu ministrul de Finanţe o serie de dezbateri privind schimbările legislative dar şi noua lege a prevenţiei, întâlniri în cadrul cărora sunt puşi la aceeaşi masă reprezentanţii ANAF şi cei din mediul de afaceri.

„Cred că mesajul care este foarte important este acela că dacă într-adevăr vrem să schimbăm percepţia între mediu de afaceri şi stat atunci trebuie să stăm în aceeaşi sală, la aceeaşi masă la discuţii şi pot să vă spun că până acum discuţiile au fost extrem de constructive de fiecare dată când am fost în aceeaşi sală şi cred că acesta este modalitatea corectă, transparentă de a reuşi să transmitem mesajul că ANAF-ul, legea prevenirii care este funcţională în România, îşi fac efectul”, a mai spus Oprea.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a participat, vineri, la Alba Iulia, la o dezbatere cu studenţii Universităţii „1 Decembrie 1918″, cu tema „Antreprenoriat, proiecte şi oportunităţi de dezvoltare a propriilor afaceri”.