Ministrul Sănătăţii anunţă că în şedinţa de Guvern de joi va propune spre aprobare regulamentul sporurilor

Regulamentul sporurilor din sistemul medical va fi propus spre aprobare în şedinţa de Guvern de joi, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 12:33
Ministrul Sănătăţii anunţă că în şedinţa de Guvern de joi va propune spre aprobare regulamentul sporurilor

„Din acest moment, acest regulament de la 1 martie va fi aplicabil pentru salarii”, a afirmat ea.

Potrivit acesteia, actul normativ prevede „diverse procente de sporuri pe diverse categorii de personal, pe diverse specialităţi”.

„S-au negociat împreună cu sindicatele pe diverse categorii sporurile corespunzătoare. Ele sunt în maxim 85%, pentru că se aplică la o bază mai mare, respectiv baza din ianuarie 2018. (…) Această lege practic ne ajută să ne menţinem medicii în ţară. Sistemul are nevoie de medici pentru a avea un act medical de calitate. Spunea cineva că n-o să ajungă medicii la 4.000 de euro. Ba da, aşa este. Salariul net al unui medic de la Terapie Intensivă, gradaţia V, la un număr minim de gărzi, ajunge la 13.000 de lei, numărul minim de trei gărzi, iar la şapte gărzi la 19.046”, a punctat Sorina Pintea.

Ministrul a participat miercuri la prezentarea procedurii de implantare de valvă aortică transcateter de către experţii de la Institutul „C.C. Iliescu” şi la lansarea platformei mereusanatosi.ro.