Ministrul Sănătăţii: Numirea noului manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon” va fi făcută în cursul zilei de marţi

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că va lua marți o decizie cu privire la conducerea Spitalului "Sfântul Pantelimon", precizând că noul manager va fi din afara unității spitalicești și că are în vedere două variante.

02 mai 2017, 10:32
Ministrul Sănătăţii: Numirea noului manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon” va fi făcută în cursul zilei de marţi

Surse autorizate au precizat că ministrul Sănătății îi are în vedere pe Carmen Orban, actual manager al Institutului Clinic Fundeni, și chirurgul Dragoș Davițoiu, fost director medical al Spitalului Universitar de Urgență.

„În cursul zilei de astăzi (marți — n.r.) am spus că voi semna ordinul de numire a managerului, am spus că am două opțiuni și astăzi la prânz voi hotărî cine va fi persoana care va conduce Pantelimonul. Ceea ce am spus este că va fi o persoană din afara spitalului”, le-a declarat ministrul Sănătății jurnaliștilor, după ce a participat la un eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului cu ocazia Zilei Tineretului, la care au fost prezenți mai mulți miniștri, arată Agerpres.

Citeşte şi: Bodog: Nu facem vaccinare cu forţa, nu adunăm părinţii cu arcanul, nu avem poliţişti care îi încătuşează pe cei care refuză vaccinarea

Bodog a precizat că își păstrează opinia potrivit căreia „toată echipa managerială de acolo (de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” — n.r.) trebuie să plece”.

„Comisia care a fost acolo a identificat probleme de management, probleme de proceduri și așteptam demisia lor, nu să-i demit eu. Oricum, noul manager va avea ca și sarcină să-și găsească o echipă care dorește să facă, care dorește să-și pună în valoare abilitățile, în așa fel încât toate procedurile să fie respectate. Eu cred că e prea mult, în această perioadă scurtă de când sunt eu ministru, avem al treilea scandal la Pantelimon și eu am început să am serioase îndoieli asupra întregii echipe de acolo”, a mai declarat ministrul Sănătății.