Ministrul Sănătăţii: Săptămâna aceasta am mai înregistrat 126 de cazuri noi de rujeolă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că săptămâna aceasta s-au înregistrat 126 de cazuri noi de rujeolă şi că devine imperios necesar să se discute despre legea vaccinării.

09 feb. 2018, 18:21
Ministrul Sănătăţii: Săptămâna aceasta am mai înregistrat 126 de cazuri noi de rujeolă

„Ca noutate pot să vă spun că săptămâna aceasta am mai înregistrat 126 de cazuri noi de rujeolă, săptămâna trecută – 64 de cazuri noi. Deci devine imperios necesar să discutăm despre legea vaccinării obligatorie. Dar nu este vorba de obligaţia părintelui de a-l vaccina pe copil, sau, mă rog, vine autoritatea, îl ia de mână, îl duce şi îl vaccinează. Nici vorbă. Este despre obligativitatea părintelui de a-şi asuma acest lucru, adică de o declaraţie pe proprie răspundere că nu doreşte să îl vaccineze, de obligativitatea părintelui de a participa la cursuri de informare, despre asta vorbim în obligativitate. Eu sunt pentru asumare, părintele să îşi asume, îl oblig să îşi asume. Plăteşte amendă dacă nu participă la cursuri de informare”, a explicat Pintea, la România TV.

Ea a adăugat că va iniţia dezbateri largi pe tema aceasta, dar pe termen scurt „pentru că avem nevoie urgent de o lege a vaccinării”.

Vezi şi: Ministrul Sănătăţii, în direct la România TV: Salariile medicilor vor înregistra creşteri semnificative