Ministrul SPORTULUI, declaraţie ŞOC. „Nu mai avem bani pentru că au fost câştigate multe medalii”

Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat, marți, că MTS a rămas fără bani în această perioadă pentru că s-au câștigat foarte multe medalii, dar a precizat că performanțele obținute de sportivii români în competițiile internaționale îl bucură.

13 iun. 2017, 16:53
Ministrul SPORTULUI, declaraţie ŞOC. „Nu mai avem bani pentru că au fost câştigate multe medalii”

Marius Dunca a dat asigurări că medaliații vor fi în cele din urmă premiați pentru rezultatele obținute.

„Sportivii mi-au golit deja visteria. Sincer nu mai avem bani în perioada aceasta pentru că au fost câștigate foarte multe medalii. Dar eu nu pot decât să mă bucur. Datoria și responsabilitatea mea este să fac bani ca să pot să premiez toți sportivii care merită și care reprezintă România. Dacă sportivii de la canotaj promit medalii și la Mondiale, atunci înseamnă că trebuie să avem un buget mult mai mare. Toate federațiile au luat medalii, și cele olimpice, și cele neolimpice. Solicitările sunt imense. În primul rând trebuie să facem o analiză. Cele olimpice devin o prioritate pentru mine în calitate de ministru, iar pe celelalte le analizăm pentru că încurajează sportul de masă și ne dorim și acest lucru. Până la urmă orice sportiv care reprezintă România la o competiție merită premiat”, a spus ministrul.

Marius Dunca susține că MTS va obține banii necesari în urma rectificării bugetare: „Noi am bugetat tot, mergem la rectificare. Vor fi bănuți și pentru premiere și pentru organizarea unor competiții. Chiar am încurajat toți președinții de federații să organizeze cât mai multe competiții internaționale în țară. E o șansă uriașă să arătăm tuturor cum suntem noi, ca țară”.