Ministrul Toader, despre atacul lui Tăriceanu la adresa DNA: E vorba de libertate de exprimare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, solicitat să comenteze faptul că procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, l-a reclamat pe preşedintele Senatului la CSM, că, aşa cum a zis în cazul său că e vorba de libertate de exprimare, acelaşi lucru îl susţine şi acum.

23 nov. 2017, 10:26
Ministrul Toader, despre atacul lui Tăriceanu la adresa DNA: E vorba de libertate de exprimare

Ministrul Toader a comentat atacul lui Tăriceanu la adresa DNA. „Exact cum am văzut şi în momentul în care la Inspecţia Judiciară a fost expediată o altă sesizare cu privire la o declaraţie pe care chiar eu am făcut-o. Şi dacă referitor la mine am spus că este vorba despre o libertate de exprimare, acelaşi lucru îl voi spune şi cu privire la sesizarea formulată vis a vis de preşedintele Senatului”, a declarat, joi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Procurorul şef al DNA l-a reclamat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la CSM, după de acesta a declarat că Direcţia a devenit „un jalnic instrument politic”. Kovesi susţine că gravitatea „atacurilor” lui Tăriceanu „sporeşte de la o zi la alta”.

„Deşi Consiliul Superior al Magistraturii, aşa cum rezultă din comunicatul de presă din 7 februarie 2017, a invitat reprezentanţii autorităţilor statului, instituţiile de presă şi societatea civilă, la o abordare echilibrată şi rezonabilă a dezbaterii publice, ca semn de asumare a poziţiei democratice şi a echilibrului între puteri, în concordanţă cu principiile separării puterilor în stat, al cooperării ferme şi loiale între instituţii, al independenţei justiţiei şi cu efectiva respectare a limitelor dreptului la liberă exprimare, preşedintele Senatului continuă acelaşi tip de mesaj public şi face afirmaţii de o gravitate extremă la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, parte a sistemului judiciar din România”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.