Ministrul Transporturilor dă asigurări că într-o lună va avea loc licitaţia pentru execuţia Centurii Sud a Timişoarei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Timișoara, că până la finele lunii martie vor fi scoase la licitație proiectarea și execuția centurii ocolitoare de sud a Timișoarei, iar în doi ani de la desemnarea câștigătorului va fi finalizat obiectivul.

RomaniaTV.net
17 feb. 2017, 15:47
Ministrul Transporturilor dă asigurări că într-o lună va avea loc licitaţia pentru execuţia Centurii Sud a Timişoarei

”Pentru județul Timiș aș aminti două proiecte foarte importante. Varianta de ocolire Timișoara Sud, pentru care în momentul de față avem deja studiul de fezabilitate și actualizăm toate celelalte documente necesare în vederea obținerii finanțării, sunt prevăzute sume în buget (…) nu se va pune problema de finanțare. Vom scoate proiectarea și execuția la licitație spre sfârșitul lunii martie. Asta înseamnă că vom avea 24 de luni de execuție de la desemnarea câștigătorului licitației”, a declarat Răzvan Cuc, într-o conferință de presă.

Ministrul Transporturilor a mai amintit și un alt punct important de pe agenda autorităților locale și ale ministerului, respectiv drumul de legătură între autostradă și Timișoara, acest proiect fiind în curs de analiză la minister. Urmează să se elaboreze o hotărâre de guvern pentru obținerea indicatorilor tehnico-economici, astfel încât ministerul să poată prinde în buget acest obiectiv.

Ministrul Transporturilor a inspectat vineri tronsonul 2 de autostradă Lugoj-Deva.

”Premierul Sorin Grindeanu mi-a cerut să deblochez problemele de ordin birocratic care țineau în loc secțiunile A, B, C din tronsonul Lugoj-Deva (…). Am rezolvat această problemă (…). Am constatat că acești membri care au participat la acest proiect m-au dezinformat total. De aceea am venit să văd la fața locului; bineînțeles, vor suporta și consecințele. (…). Românii așteaptă de prea mult timp finalizarea proiectelor de infrastructură, pentru ca această dezinformare să continue”, a spus ministrul Răzvan Cuc.