Ministrul Transporturilor şi directorul general al CNAIR, vizită inopinată pe şantierul autostrăzii A3

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, și Ștefan Ioniță, directorul general al Companiei Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au inspectat inopinat șantierul Autostrăzii București-Ploiești, ocazie cu care s-a constatat un progres al lucrărilor de la ultima vizită, potrivit unui comunicat al ministerului.

RomaniaTV.net
27 mai 2017, 12:07
Ministrul Transporturilor şi directorul general al CNAIR, vizită inopinată pe şantierul autostrăzii A3

Ministrul Transporturilor a precizat ca a constatat o schimbare radicală de atitudine a constructorului față de abordarea acestui proiect.

„Muncitorii și utilajele erau pe șantier într-un număr mult mai mare, iar progresul față de ultima mea vizita era vizibil. Mi-aș dori să nu fie nevoie de amenințări pentru ca antreprenorii să-și facă treaba”, a afirmat Răzvan Cuc, potrivit Agerpres.

În opinia directorului general al CNAIR, Ștefan Ioniță, este posibilă o mobilizare mai buna a constructorului pe acest ultim segment al autostrăzii București-Ploiești.

„La pasajele Valea Saulei și cel pentru calea ferată se lucrează la fundațiile indirecte și la piloni. Am constatat un progres al lucrărilor față de vizita anterioară, dar cred că este posibilă o mobilizare mai bună. Voi monitoriza în continuare situația și voi mai face astfel de vizite pentru a mă convinge de seriozitatea cu care se execută aceste lucrări”, a precizat Ștefan Ioniță.

Ministrul Transporturilor și directorul general al CNAIR SA au mai inspectat inopinat același șantier în urmă cu trei săptămâni și au constatat la acea dată o mobilizare nesatisfăcătoare a constructorului.

Potrivit comunicatului, această situație l-a determinat la acel moment pe ministrul Transporturilor să îi cheme la minister pe reprezentanții constructorului, cărora le-a atras atenția că în cazul în care nu respectă termenele de execuție, urmează să fie luate măsuri de sancționare.