Ministrul Transporturilor trimite Corpul de Control la Tarom

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va trimite Corpul de Control la Tarom, după ce sindicatele din companie au sesizat, în cadrul întâlnirii de marţi de la sediul ministerului, un management defectuos. Reprezentanţii sindicatelor Tarom s-au angajat marţi, în cadrul întâlnirii cu Ioan Rus, să respecte orarul de zbor până luni, când va avea loc o nouă întâlnire cu şeful de la Transporturi.

16 sept. 2014, 08:05
Ministrul Transporturilor trimite Corpul de Control la Tarom

Ministrul Transporturilor a spus că va trimite Corpul de Control la Tarom pentru că sindicatele au sesizat un management defectuos. Până luni se mai poartă discuţii. S-a format o comisie cu reprezentanţi de la Ministerul Transporturilor, de la sindicate şi din companie, care să găsească soluţii pentru deblocarea situaţiei de la Tarom urmând ca luni aceste soluţii să fie prezentate ministrului Transporturilor. Reprezentanţii sindicatului s-au angajat să asigure cursele până luni când va fi o nouă întâlnire (cu ministrul – n.r.)„, au precizat surse din Ministerul Transporturilor, potrivit Agerpres.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a convocat, marţi, la sediul instituţiei, conducerea Tarom şi reprezentanţii sindicatelor din companie pentru deblocarea situaţiei apărută la nivelul operatorului aerian care se confruntă cu o lipsă a personalului navigant apt de zbor.

Ioan Rus a solicitat, luni, celor două părţi implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit şi atrage atenţia că soluţiile se pot găsi doar într-un cadru instituţional adecvat, nu de pe poziţii de forţă.

Greva spontană a piloţilor de la Tarom s-a declanşat duminică, zi în care au fost înregistrate 12 curse întârziate şi două zboruri anulate. De asemenea, în cursul zilei de luni, şapte zboruri ale companiei au fost anulate.

Octavian Iosif, prim – vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Aeroporturi (FNSA), a declarat, luni, că situaţia creată la Tarom, prin anularea mai multor zboruri ale companiei, nu reprezintă consecinţa unor acţiuni sindicale, fiind vorba doar despre „o stare de inaptitudine a unor colegi piloţi„.

În altă ordine de idei, Iosif a informat că federaţia pe care o reprezintă a contestat înregistrarea Contractului Colectiv de Muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). „În cazul în care Contractul Colectiv de Muncă va fi înregistrat la ITM fără să fi fost semnat în prealabil de personalul navigant, atunci vom vedea ce facem mai departe. Este posibil să se ajungă şi la declanşarea unui conflict de muncă„, a precizat prim – vicepreşedintele FNSA.

CITEŞTE ŞI: Curse Tarom, întârziate sau anulate. Compania se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor