Ministrul Turismului, despre refuzul lui Klaus Iohannis de numire a noilor miniştri: „Sabotează din nou România”

Ministrul Turismului, liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că ''sabotează din nou România'', prin refuzul său de a numi doi miniştri.

04 ian. 2019, 14:39
Ministrul Turismului, despre refuzul lui Klaus Iohannis de numire a noilor miniştri: „Sabotează din nou România”

Iohannis îşi continuă misiunea de sabotaj a intereselor României refuzând să numească doi miniştri la conducerea a două ministere cheie din Guvernul României, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale. După ce a încercat să tragă de timp şi nu a luat act de demisiile acestor doi miniştri şi de voinţa premierului, deşi era evident pentru oricine că demisiile trebuiau acceptate, a fost nevoie de intervenţia Curţii Constituţionale pentru a-l forţa să accepte vacantarea posturilor„, a scris Bogdan Trif, pe pagina de Facebook a organizaţiei PSD Sibiu.

Ministrul Bogdan Trif îl critică pe preşedintele Iohannis pentru că nu a numit miniştrii nominalizaţi de către premier.

Mai mult, ‘cumpărătorul de case de rea-credinţă’, aşa cum fost numit de o instanţă judecătorească din România, pentru achiziţia ilegală a unei case, Werner Klaus Iohannis a declarat cu nonşalanţă că nu are nicio intenţie să respecte ordinea constituţională şi să numească miniştrii nominalizaţi de către premierul României. Cu totală lipsă de responsabilitate şi logică, Iohannis a spus că şi-ar fi pus echipa de la Cotroceni să gândească o analiză prin care să justifice de ce ar urma să refuze propunerile de miniştri ale premierului„, a mai spus Bogdan Trif.

Trif apreciază că Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale au dosare extrem de importante de rezolvat pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, iar absenţa miniştrilor, care trebuie să negocieze îndeplinirea sarcinilor pe perioada preşedinţiei, afectează atingerea obiectivelor României şi ale Uniunii Europene.

Iohannis pare să nu renunţe la misiunea de a sabota România după ce a declarat în mai multe rânduri că ţara noastră nu este pregătită să-şi exercite mandatul pe perioada Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Din cauza acestor declaraţii, românii au fost umiliţi, iar premierul Finlandei a cerut public ca guvernul Finlandei să preia preşedinţia în locul României. Îi reamintim lui Werner Klaus Iohannis că a fost ales de români să apere interesele României şi nu ale străinilor, motiv pentru care îi cerem să înceteze acest joc periculos pentru ţara noastră„, a mai afirmat ministrul Turismului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru„, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.