Minivacanţa de 1 Decembrie, city breakuri în oraşe faimoase pentru târgurile de Crăciun. Vezi ce preţuri sunt pentru Sărbători

O nouă tendinţă: românii îşi fac cumpărăturile pentru Crăciun din afara ţării. Potrivit datelor, aceştia aleg pentru minivacanţa de 1 Decembrie city breakuri în oraşe faimoase pentru târgurile de Crăciun. Viena, Praga sau Budapesta sunt printre preferinţe. În ţară, pensiunile sunt ocupate în proporţie de 80 chiar 90 la sută.

27 nov. 2016, 12:04
Minivacanţa de 1 Decembrie, city breakuri în oraşe faimoase pentru târgurile de Crăciun. Vezi ce preţuri sunt pentru Sărbători

Pe 1 Decembrie, majoritatea pieţelor de Crăciun din Europa vor fi deja deschise, aşa încât românii profită de această minivacanţă şi imbină utilul cu plăcutul, se relaxează şi îşi fac şi cumpărăturile pentru Sărbători.

Multi sunt interesati de oraşe precum Viena, Praga, Amsterdam, Paris, Budapesta şi Roma, unde volumul de pachete a crescut cu peste 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodata, numeroşi turişti romani au ales destinatii din ţară pentru cele cinci zile libere de săptămâna viitoare.

Potrivit România TV, la mare căutare rămân Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran sau staţiunile baleneare prcum Baile Felix, Herculane, Covasna sau Sovata. Media tarifelor pentru minisejurul de 1 Decembrie este de 100 de euro de persoana pentru Romania, respectiv de 250 de euro de persoana pentru pachetele turistice externe.

Vezi si: ZILE LIBERE 2016: Câţi bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie