MINOR înşelat prin METODA ACCIDENTUL: A virat 12.000 de lei într-un cont crezând că vorbeşte cu tatăl său

Metoda accidentul începe să facă victime şi printre minori. I s-a întâmplat unui băiat de 14 ani din Hunedoara. Sunat de un bărbat care a pretins că este tatăl său, băiatul a fost convins să ia 12.000 de lei din casă şi să îi vireze într-un cont. Cel care l-a sunat i-a spus că mama sa a fost victima unui accident rutier şi trebuie să fie dusă la spital cu un elicopter SMURD. Poliţiştii sunt acum pe urmele infractorului.

19 sept. 2014, 12:44
MINOR înşelat prin METODA ACCIDENTUL: A virat 12.000 de lei într-un cont crezând că vorbeşte cu tatăl său

Minorul de 14 ani a fost sunat pe telefonul mobil de un bărbat care a pretins că este tatăl său, informează România TV. Chiar dacă nu i-a recunoscut vocea, băiatul a luat banii din casă şi a urcat într-un taxi pentru a ajunge cât mai repede la bancă. În tot acest timp, infractorul nu a intrerupt convorbirea telefonică.

Citeşte şi O nouă metodă de ÎNŞELĂCIUNE prin telefon. Cum a fost păcălită o pensionară de 62 de ani

Baiatul a respectat intocmai indicatiile primite la telefon. S-a urcat intr-un taxi, i-a dat telefonul taximetristului, iar acesta, la randul sau, a facut pas cu pas tot ce i-a cerut asa zisul tata.

Nici taximetrisul nu a bănuit că este vorba de o înşelătorie. Însotit de minorul care a adus banii de acasa, taximetristul a mers la banca si, folosind un serviciu de transfer rapid, a virat cele 12 mii de lei intr-un cont anume.

Citeşte şi Atenţie cu cine vorbiţi la telefon! Escrocii au inventat o NOUĂ METODĂ pentru a păcăli oamenii

Mai mult, minorul a mai cumpărat şi cartele pre pray în valoare de 1000 de lei şi i-a comunicat bărbatului de la telefon codurile de reîncărcare.

„Politistii au intocmit un dosar de cercetare penala pentru comiterea infractiunii de inselaciune, in momentul de fata se fac cercetari pentru identificarea autorului si recuperarea prejudiciului”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara. Poliţiştii speră să-l prindă cât mai curând pe infractor.