Minoră din Giurgiu, violată de şapte tineri. CSM a sesizat Inspecţia Judiciară

Un caz asemănător cu cel al fetei din Vaslui a avut loc în judeţul Giurgiu. O minoră a fost violată tot de şapte tineri, iar aceştia se află în libertate. Președintele CSM, Marius Tudose, a sesizat Inspecția Judiciară pentru verificări legate de cazul minorei din județul Giurgiu.

23 iul. 2015, 14:06
Minoră din Giurgiu, violată de şapte tineri. CSM a sesizat Inspecţia Judiciară

Cazul s-a petrecut la începutul anului 2013. O elevă de 14 ani a fost violată de şapte tineri, care, astăzi, sunt liberi şi trăiesc în acelaşi sat cu victima lor. Acum doi ani, ei au fost reţinuţi doar o zi, iar apoi au fost eliberaţi. Tânăra a refuzat să mai meargă la şcoală de ruşine.

Sesizarea CSM vine după ce cazul de viol din județul Giurgiu a fost semnalat de către o televiziune.

„Ca urmare a informațiilor lansate în spațiul public referitoare la cazul minorei din județul Giurgiu, domnul judecător Marius Badea Tudose, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea identificării dosarului și efectuării de verificări potrivit art. 74 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat postat joi pe site-ul CSM.

Cazul din Giurgiu pentru care CSM a sesizat Inspecția Judiciară s-a petrecut la începutul anului 2013 iar acuzațiile sunt de întreținere de raporturi sexuale cu o persoană minoră.

„Plângerea minorei în vârstă de 14 ani la data producerii faptelor, respectiv în anul 2013, a fost înregistrată la poliție în data de 5 ianuarie 2013, iar faptele se petrecuseră la data de 3 ianuarie 2013. În data de 6 ianuarie 2013 a fost emisă ordonanță de reținere pentru cei șapte tineri cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani pentru infracțiunea de întreținere de act sexual cu o persoană minoră, după care Tribunalul Giurgiu a dispus în acest caz obligativitatea pentru cei cercetați de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

Pe data de 19 ianuarie 2013 a fost finalizat și înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu referatul de urmărire penală pentru act sexual cu o persoană minoră pentru cei șapte tineri”, a precizat joi purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, scrie Agerpres.

El arată că, potrivit informațiilor din dosar, minora a fost chemată la locuința prietenului ei, pe atunci în vârstă de 17 ani, unde a întreținut relații sexuale cu șapte tineri cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, cercetarea în acest caz fiind de întreținere de raporturi sexuale cu o persoană minoră.

CITEŞTE ŞI Reacţii SCANDALOASE în cazul de viol din Vaslui: „Fata e de vină, a distrus şapte familii”