Minore din România, sclave în Spania. Opinia publică e scandalizată, 20 de persoane sunt reţinute VIDEO

Un caz de sclavie cu ţigănci românce şochează Spania. Fetele, majoritatea minore, erau bătute şi obligate să cerşească de clanul de ţigani care le aduseseră în ţara iberică. În urma unei anchetate de proporţii a poliţiei spaniole, 20 de persoane, toate de origine română, au fost reţinute.

11 apr. 2014, 07:08
Minore din România, sclave în Spania. Opinia publică e scandalizată, 20 de persoane sunt reţinute VIDEO

Cele şase fete, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani, au ajuns în Spania după ce ţiganii le-au convins părinţii că le vor găsi soţi avuţi, care să le întreţină, sau cel puţin un loc de muncă decent.

Potrivit România TV, acolo însă tinerele au fost obligate să se ocupe de treburile casei şi să aibă grijă de copii. Apoi, erau scoase la cerşit până când cădeau din picioare.

Citeşte şi Şase kilograme de marijuana, depistate într-un autocar care circula din Spania spre România

Totul se întâmpla ca să întreţină mania ţiganilor de a-şi cumpăra maşini scumpe, spun anchetatorii. Fetele cerşeau lângă un supermarket, unde încercau să smulgă lacrimi trecătorilor folosindu-se de nou-născuţii pe care îi ţineau la piept. Când nu voiau să cerşească, erau bătute şi ameninţate că li se vor lua bebeluşii.

Clanul prefera fete cât mai tinere, dar şi analfabete, pentru ca, odată ajunse în Spania, să nu se poată adresa autorităţilor. Părinţii care se lăsau mai greu convinşi primeau şi o sumă consistentă, de până la 6.000 de euro, fără să ştie însă că-şi vând fiicele drept sclave.

Acum, cele 20 de persoane care au abuzat de minore sunt acuzate de trafic de persoane şi apartenenţă la grup infracţional. Cele şase tinere au fost duse într-un adăpost până autorităţile vor hotârî ce să facă cu ele.

Citeşte şi O româncă stabilită în Portugalia, ÎMPUŞCATĂ ÎN CAP de iubitul ei