Minune de Sf. Parascheva 2016. Elevii din Iaşi nu fac vineri ore

Orele vor fi recuperate de către profesori şi elevi în funcţie de cum decide fiecare profesor în parte. 

12 oct. 2016, 05:37

Vineri, cu ocazia Sfintei Parascheva şi a Sărbătorilor Iaşului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi acordă unităţilor şcolare posibilitatea de a considera ziua de vineri o zi destinată activităţilor extracurriculare, culturale, spirituale sau umanitare, de voluntariat, cu precizarea că orele de curs vor fi recuperate ulterior, în baza unui calendar agreat de fiecare şcoală.

Sărbători legale în 2017. Câte zile libere vor avea românii la anul

„Considerăm importantă implicarea elevilor şi a profesorilor din şcoli în acest eveniment cultural, precum şi iniţierea la nivelul catedrelor de limba şi literatura română a unor strategii educaţionale complementare derivate din conţinutul acestui proiect. Elevii pot, astfel, contribui la realizarea unui portofoliu al şcolii, o formă creativă de exersare a spiritului critic sau jurnalistic prin consemnarea şi valorizarea mesajelor culturale desprinse din evenimentele oraşului”, a precizat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Aceasta sugerează elevilor să participe la lansări de carte, dezbateri, seminarii, întâlniri cu scriitorii, workshop-uri etc. Orele vor fi recuperate de către profesori şi elevi în funcţie de cum decide fiecare profesor în parte.