Minunile de la Mănăstirea Nicula. Oamenii se vindecă miraculos în urma rugăciunilor din lăcaşul sfânt VIDEO

Sunt sute de ani de când icoana de la Nicula atrage cu o forţă incredibilă mii de pelerini. S-a vorbit mult şi s-au scris cărţi despre miracolele înfăptuite aici. Oameni care s-au vindecat de boli grave, femei care au devenit mame atunci când îşi pierduseră orice speranţă sunt doar o parte din minunile de la Nicula.

16 aug. 2014, 12:55
Minunile de la Mănăstirea Nicula. Oamenii se vindecă miraculos în urma rugăciunilor din lăcaşul sfânt VIDEO

Călugărul Ilarion a adunat 52 de ani petrecuţi la Mănăstirea Nicula. Avea 19 ani când a ales calea sihăstriei. De atunci, mii de oameni i-au trecut prin faţa ochilor şi le-a ascultat rugăciunile. S-a rugat împreună cu ei şi s-a bucurat când dorinţele le-au fost îndeplinite. Povestirile sale te înfioară.

O întâmplare petrecută cu peste 20 de ani în urmă i-a marcat existenţa. „De la Copşa Mică venea o familie cu o fetiţă de 11 ani care era paralizată. Era un monstru, să mă scuzaţi de expresie, atât de groaznic arăta. În urma rugăciunilor care s-au făcut la Icoana Maicii Domnului după patru ani umbla pe picioare, vorbea, a învăţat să scrie, să citească şi chiar a ajuns să aibă şi un serviciu”, a povestit monahul.

LUMINĂ MIRACULOASĂ pe icoana cu chipul părintelui Arsenie Papacioc, de Sfânta Marie Mare FOTO

Când începe să depene amintiri, călugărul Ilarion este de neoprit. A povestit o altă întâmplare miraculoasă a cărui protagonist era un bătrân. De şapte ani era paralizat când un nepot l-a adus pe braţe la Mănăstirea Nicula.

„A ajuns la Icoana Maicii Domnului, s-a făcut rugăciunea, Maslu. A plecat acasă şi când a ajuns în centrul satului zice ‘Nepoate, lasă-mă din căruţă’, că el era paralizat. ‘Lasă-mă să pun picioarele jos’, dar îl ţinea de subţiori şi în cele din urmă s-a dat în spatele căruţei şi zice ‘Nepoate, ia caii de gură că sunt în stare să merg pe picioarele mele să urc străduţa până la casa mea’ şi aşa triumfal a urcat din centrul satului până la el acasă şi toată lumea se mira că badea Iacob s-a întors de la Nicula vindecat!”, a relatat Ilarion.

De atunci, în semn de mulţumire, badea Iacob a făcut de 11 ori drumul pe jos de la Bistriţa la Mănăstirea Nicula. 80 de kilometri!

IZVORUL TĂMĂDUIRII. Minunile de la mănăstirile Dervent şi Nucet atrag an de an mii de credincioşi

Alţi oameni care au simţit puterea rugăciunii la icoana Făcătoare de Minuni sunt doi soţi din Cluj. Nouă ani au aşteptat să devină părinţi. Au mers la medici, au făcut tratamente, însă fără rezultat. La sfatul unor cunoscuţi şi-au îndreptat paşii spre Mănăstirea Nicula. După slujbe şi rugăciuni fierbinţi, dorinţa li s-a îndeplinit.

„Veneam la Mănăstirea Nicula şi mă rugam Maicii Născătoare de Dumnezeu şi până la urmă Dumnezeu ne-a ascultat glasul şi ne-a dăruit un copil. Prin credinţa noastră şi, prin rugăciunea noastră către Maica Fecioara Maria, Dumnezeu ne-a ajutat şi avem un copil mare, frumos, cuminte care învaţă bine”, a spus unul dintre pelerini.

Minunile petrecute de-a lungul anilor la sfânta mănăstire s-au povestit din om în om, apoi mărturiile cutremurătoare ale celor care au trăit miracolul de la Nicula au fost adunate în cărţi. Nu este de mirare că numărul credincioşilor care vin să se roage la Sfânta Icoană este cu fiecare an mai mare.