Miracolul de Crăciun: Bebeluşul care a fost îngheţat pentru a putea supravieţui

Un bebeluş care nu a respirat timp de 20 de minute după naştere a trecut printr-un tratament revoluţionar: a fost îngheţat, pentru a fi salvat. Micuţul este considerat un adevărat miracol de Crăciun.

02 dec. 2013, 08:15
Miracolul de Crăciun: Bebeluşul care a fost îngheţat pentru a putea supravieţui

Freddy Cooke, din Reading, Marea Britanie, a fost adus la o temperatură a corpului de 33 de grade Celsius şi indus într-o stare de hipotermie, din cauza faptului că nu a respirat timp de 20 de minute de la naşterea sa, acasă.

Acum, „Miracolul de Crăciun” îşi sărbătoreşte cea de-a doua aniversare şi este complet sănătos.

Mama lui, Nicky, povesteşte că termenul naşterii era depăşit cu cinci zile.

„Moaşa mi-a spus la telefon să îi spun soţului meu Daniel să vină acasă şi să facă o baie fierbinte”, îşi aminteşte mămica. Aceasta mai spune că moaşa a sosit foarte repede, dar i-a spus că se află abia la începutul travaliului şi că se va întoarce peste câteva ore.

Daniel a observat însă ceva anormal în apa eliminată de Nicky, iar ea a simţit nevoia de a împinge după doar jumătate de oră. Două moaşe au sosit de urgenţă la ea şi i-au spus soţului să sune la salvare.

Umărul bebeluşului era blocat în osul pelvian al mămicii, iar cordonul său ombilical, care furnizează oxigenul, se rupsese înăuntru. Moaşele au reuşit să scoată copilaşul, însă acesta nu respira. În cele din urmă, la faţa locului au ajuns şi paramedicii.

La spital, doctorii i-au pregătit pe părinţi pentru cel mai rău. Copilaşul fusese lipsit de oxigen timp de 20 de minute, ceea ce ar fi putut însemna că ar fi putut avea traume severe cerebrale. Medicii au aplicat însă o tehnică revoluţionare de îngheţare, care i-au crescut şansele de supravieţuire.

I-au răcit creierul timp de 72 de ore pentru a-i permite să se recupereze şi pentru a reduce daunele cerebrale de care ar putea suferi”, povesteşte mămica.

În ajunul Crăciunului, Nicky a putut să îşi ţină pentru prima dată copilaşul în braţe, iar doctorii aveau veşti bune: Freddy era sănătos şi nu avea daune cerebrale.