Mircea Băsescu, despre condiţiile din închisoare: „Sunt DECENTE”. Vezi cu cine stă în celulă

Mircea Băsescu a acordat un interviu în exclusivitate pentru România TV, în care a vorbit despre condiţiile din arestul Poliţiei Capitalei şi despre colegii săi de celulă. Fratele preşedintelui Traian Băsescu

22 iul. 2014, 14:16
Mircea Băsescu, despre condiţiile din închisoare: „Sunt DECENTE”. Vezi cu cine stă în celulă

Mircea Basescu nu pare foarte marcat de arestul preventiv în care se află încă din data de 20 iunie şi chiar spune că ia totul ca pe o glumă. Fratele preşedintelui Traian Băsescu spune că din punctul său de vedere condiţiile de arest sunt „decente” şi a povestit pentru România TV cu cine stă în celulă.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre condiţiile din arest?

Mircea Băsescu: Condiţiile sunt decente, pentru posibilităţile unui arest din Poliţia Capitalei. Suntem în cameră şase persoane, deşi ea este de opt. Cu psihicul sunt OK, am fost comandant de navă aşa că pot suporta condiţii de izolare.

Reporter: Cine sunt colegii domneavostră de cameră?

Mircea Băsescu: Stau cu cinci persoane în celulă. Printre ei este şi Mădălin Dumitru, directorul din Primăria Capitalei. A fost cu mine în cameră o perioadă şi Dan Adamescu. Aici, arestaţii vin şi pleacă.

Citeşte şi MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din arest: Nu am vorbit cu Traian Băsescu, nu poate să mă sune

Reporter: Cum suportaţi canicula, aveţi aer condiţionat?

Mircea Băsescu: Nu.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre gardieni?

Mircea Băsescu: Sunt profesionişti şi corecţi.

Citeşte şi MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din arest: Nu am vorbit cu Traian Băsescu, nu poate să mă sune

Reporter: Mâncaţi de la arest sau primiţi de acasă? Cum este mâncarea?

Mircea Băsescu: Mănânc de la pachet, ce îmi aduce familia.

Reporter: Cum vă petreceţi timpul?

Mircea Băsescu: Citesc. Citesc dosarul. Are patru volume, cu 1000 de pagini.

Mircea Băsescu se află în arest după ce Curtea de Apel din Constanţa a respins, vineri, contestaţia fratelui preşedintelui şi a decis să prelungească starea de arest preventiv cu încă 30 de zile. La ieşirea de la Curtea de Apel, Nelu Taşcă a afirmat că în faţa instanţei de judecată clientul său a declarat că este nevinovat pentru toate acuzaţiile care i se aduc.

Citeşte şi Mircea Băsescu cere AREST LA DOMICILIU

Apărătorul lui Mircea Băsescu a atras atenţia că, pe parcursul anchetei, Izaura Anghel şi fratele său, Florin Anghel, au dat declaraţii contradictorii. Florin Anghel a susţinut că banii au ajuns la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpăţână, de altfel acuzat de procurori de complicitate la trafic de influenţă. Izaura, în schimb, a afirmat că banii au ajuns direct la Mircea Băsescu. În acelaşi timp, avocatul a invocat faptul că filmările depuse la dosar de familia Anghel nu sunt cele originale, astfel că expertiza nu ar fi putut fi făcută pe probe veridice.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în baza rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune.