Mircea Băsescu, AUDIAT la DNA. „Am fost chemat în calitate de SUSPECT. Fratele meu ştia că sunt şantajat”

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost audiat, joi, la DNA, în dosarul în care Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis "Bercea Mondial", l-a reclamat pentru trafic de influenţă. Fratele preşedintelui a declarat că a fost chemat în calitate de suspect. Potrivit Codului Penal, dacă are calitate de suspect, înseamnă că împotriva lui Mircea Băsescu s-a început urmărirea penală. 

19 iun. 2014, 11:39
Mircea Băsescu, AUDIAT la DNA. „Am fost chemat în calitate de SUSPECT. Fratele meu ştia că sunt şantajat”

Mircea Băsescu a ajuns la sediul DNA după ora 18.00 şi a fost audiat mai bine de două ore, înainte de emiterea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore.

Fratele preşedintelui a făcut câteva declaraţii jurnaliştilor, înainte de a pleca din Constanţa spre Bucureşti.

Traian Băsescu a precizat, joi, că dacă fratele său a săvârşit ceva ilegal, va trebui să răspundă în faţa legii. Legat de această declaraţie, Mircea Băsescu a spus: „Mi se pare foarte normal ce a declarat Traian Băsescu. Ştia că sunt şantajat de mai multă vreme şi mi-a zis să mă adresez justiţiei„.

Întrebat de jurnalişti dacă i s-a cerut să intervină pentru scoaterea din puşcărie a lui Bercea Mondial, fratele preşedintelui a negat categoric. „În niciun caz nu am încercat să intervin pentru Sandu Anghel, nu am cerut niciun ban şi nu am luat niciun ban„, a spus Mircea Băsescu.

Ziariştii l-au întrebat pe acesta dacă a vorbit în ultimele ore cu Traian Băsescu, însă iniţial a evitat un răspuns, după care a spus că este „neesenţial„.

Potrivit unor surse România TV, deşi Mircea Băsescu spune ca a fost citat în calitate de suspect, fratele preşedintelui Traian Băsescu ar avea pentru moment calitate de făptuitor în dosarul privind un presupus trafic de influenţă.