Mircea Cărtărescu, laureat al Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu, pentru Opera Omnia

Publicat: Duminică, 15 Ianuarie 2017 20:29 // Actualizat: Duminică, 15 Ianuarie 2017 20:29 // Sursa: romaniatv.net

Mircea Cărtărescu a fost desemnat, duminică seară, câștigător al celei de-a XXVI-a ediții a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia, care se acordă, în fiecare an, pe 15 ianuarie, la Botoșani.

Foto: botosaninews.ro

Mircea Cărtărescu a primit premiul de la președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, care a fost și președintele juriului, dar și de viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu.

Poet, prozator, criticul literar și publicist, Mircea Cărtărescu a devenit laureat al celui mai important premiu de poezie din România, după ce a mai fost nominalizat în edițiile 2014 și 2015. Anul trecut, cunoscutul poet a refuzat să se afle printre nominalizații.

Pentru ediția din acest an au mai fost nominalizați poeții Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreu, Cassian Maria Spiridon, Liviu Ioan Stoiciu și Lucian Vasiliu.

Câștigătorul Premiului Național de Poezie 'Mihai Eminescu' pentru Opera Omnia va intra în posesia unei sume de 30.000 de lei, dar și a titlului de cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, la București, unde a urmat și cursurile Liceului Dimitrie Cantemir și ale Facultății de Limbă și Literatură Română din cadrul Universității București. În prezent este profesor doctor în cadrul Facultății de Litere a Universității din București.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Mircea Cărtărescu Opera Omnia Premiului National de Poezie Mihai Eminescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H