Mircea Diaconu, cu ARO prin ţară: În Parlamentul României, parcă vorbeai la pereţi

Mircea Diaconu îşi continuă, la un an de la alegerile europarlamentare, ocolul României, la bordul unui ARO-10 galben. Diaconu a ajuns, luni, la Constanţa, pentru a-i întâlni pe cei care l-au sprijinit în urmă cu un an pentru strângerea semnăturilor necesare înscrierii în cursa electorală, precum şi pe toţi cei care au dorit să-l cunoască.

26 mai 2015, 12:23
Mircea Diaconu, cu ARO prin ţară: În Parlamentul României, parcă vorbeai la pereţi

Mircea Diaconu a explicat, în faţa susţinătorilor săi, de ce e mai bine în Parlamentul European decât în cel românesc.

„În clipa în care cineva ţipă la Parlament cum să voteze e o imixtiune care anulează procesul democratic şi Parlamentul românesc, total îl anulează! Că votează prost sau nu ştiu ce, asta e treaba, e o regulă a jocului, dom-le, ori la noi se schimbă şi se forţează regulile jocului şi, dup-aia, când ne-om potoli, o să credem că aşa trebuie. Intră în mentalul colectiv: „parlamentarul să voteze cum spune preşedintele, nu cum vrea el”. Păi, principiul de bază al parlamentarismului este că mandatul nu este imperativ. Nimeni nu poate să îţi impună în timpul mandatului nimic. Nici să fii prezent acolo, că „de ce nu se duc la serviciu?” Pentru că nu e imperativ nimic. Ori înţelegem regulile, ori închidem taraba şi gata. Asta e părerea mea. (…)

În grupul liberalilor europeni, chiar dacă spun o prostie, sunt ascultat. Senzaţia că te ascultă cineva, e formidabilă. Am fost în Parlamentul românesc şi n-am avut senzaţia că mă ascultă cineva şi am pledat în toate felurile. M-am rugat de atâţia care decideau. Parcă vorbeai la pereţi. Dai cu pumnul într-o vată, aşa am avut senzaţia cât am fost senator în România. Acolo, pe cuvântul meu dacă am senzaţia asta”, a spus Diaconu, citat de replicaonline.ro.

La alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, Mircea Diaconu s-a clasat al patrulea dintre cele 15 partide şi 8 candidaţi independenţi înscrişi în cursă, obţinând 379.582 voturi, ceea ce a reprezentat 6,81% dintre voturile valabil exprimate.