Mircea Drăghici (PSD): Iohannis își schimbă declarațiile de la o zi la alta, mințind din nou românii

Deputatul PSD Mircea Drăghici îl acuză pe Klaus Iohannis, candidatul alianţei PNL-PDL la alegerile prezidenţiale 2014, că "își schimbă declarațiile de la o zi la alta, mințind din nou românii". Principalul reproş adus lui Iohannis îl reprezintă declaraţiile schimbătoare legate de autostrăzile Sibiu - Piteşti şi Sibiu Braşov.

20 aug. 2014, 17:07
Mircea Drăghici (PSD): Iohannis își schimbă declarațiile de la o zi la alta, mințind din nou românii

Deputatul Mircea Drăghici îl acuză pe Klaus Iohannis că încearcă să dea vina pe prim-ministrul Victor Ponta pentru preferinţele sale legate de autostrăzi.

„Am luat act cu stupoare că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a încercat să dea vina pe prim-ministrul Victor Ponta pentru faptul că domnia sa susține autostrada Sibiu – Brașov și nu Sibiu – Pitești”, se arată într-un comunicat.

„Conform declarațiilor sale, domnul Iohannis ar fi aflat de la premierul Victor Ponta în 2013, la Raliul Sibiului, că, financiar, este mai ușor de construit autostrada Brașov – Sibiu. Pe lângă faptul că, în realitate, autostrada Pitești-Sibiu este prinsă în culoarul IV și urmează să fie făcută pe fonduri europene, deci costurile nu sunt atât de ridicate pe cum susține domnia sa, îi atrag atenția domnului Iohannis că a repetat declarația în privința preferințelor sale în domeniul autostrăzilor și în urmă cu câteva zile. Totodată, țin să îi reamintesc domnului Iohannis că, întâmplător, am fost și eu prezent la întâlnirea neoficială dintre premier și domnia sa, cu ocazia Raliului Sibiului și pot spune cu certitudine că acest subiect nu a fost atins pe parcursul discuțiilor”, susţine Mircea Drăghici.

Citeşte şi Ilie Sârbu: Klaus Iohannis se răzgândeşte pentru a-i face pe plac lui Traian Băsescu

Deputatul social-democrat aminteşte că, începând din 2013, „Guvernul Ponta a anunțat în numeroase rânduri, că autostrada Pitești – Sibiu este prioritară și că se va construi”. „Fostul ministru al Transporturilor Dan Șova a demarat procedurile de licitație pentru realizarea unor noi studii de fezabilitate astfel încât costurile construcției acestei autostrăzi să fie temeinic determinate și să fie ales cel mai bun traseu. Îi aduc aminte aceluiași domn Iohannis, că PNL a avut, de la venirea la guvernare a USL până când a decis să se alieze cu PDL, mai mulți miniștri ai Transporturilor, care nu au făcut însă nimic pentru autostrada Pitești – Sibiu. Este normal să existe discuții, dezbateri, teze de lucru, dar important este că guvernul condus de Victor Ponta a înțeles faptul că autostrada Pitești- Sibiu este vitală pentru județul Argeș, pentru Sibiu, pentru întreaga țară, și în mod special pentru uzina Dacia, care este principalul exportator al României”, completează Drăghici.

„Am înțeles că domnul Iohannis este preocupat de calitatea drumului dintre Sibiu și București și că nu îl interesează decât un drum care să îi fie domniei sale comod, dar îi transmitem că autostrada Pitești – Sibiu înseamnă mult mai mult decât felul în care se simte un candidat la președinție pe drumul spre Capitală. Domnul Iohannis își schimbă declarațiile de la o zi la alta, mințind din nou românii, un comportament care ne aduce prea mult aminte de actualul președinte al României. Klaus Iohannis are nevoie de mai mult timp pentru a trece de la ipostaza de primar al unui municipiu, fără a jigni în vreun fel sibienii pentru care am un deosebit respect, la mentalitatea de candidat la președinție. Îi transmit, de asemenea, că poate sta liniștit: va putea veni pe un drum la standarde europene, din calitatea de primar al Sibiului, la București, pentru a obține finanțare pentru proiectele municipiului, pentru că Guvernul Ponta va susține, și în continuare, dezvoltarea tuturor comunităților locale din țară”, încheie Mircea Drăghici.