Mircea Dumitru: Am văzut o adeziune cu Securitatea, dar nu este scrisul meu

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a dezvăluit pentru Republica.ro că la CNSAS există un agajament cu Securitatea pe numele său, dar că nu l-a semnat el. Ministrul a precizat că a dat o probă de scris şi s-a stabilit că nu este scrisul tău cel din documentele aflate la CNSAS.

05 oct. 2016, 06:52
Mircea Dumitru: Am văzut o adeziune cu Securitatea, dar nu este scrisul meu

Mircea Dumitru a relatat pentru Republica.ro că în 2007, când a fost verificat de CNSAS, a văzut că există un angajament cu Securitatea pe numele său. Ministrul susţine însă că el nu a semnat aşa ceva şi că scrisul nu este al lui.

„Am văzut această adeziune”, a povestit ministrul pentru Republica.ro. „Nu este scrisul meu”, le-a spus el membrilor CNSAS, care i-au cerut o probă de scris. 

„M-au pus să scriu. Am scris. După câteva luni mi-a venit prin poștă verdict de necolaborare”, spune ministrul.

„Adică semnătura era falsă?” l-a întrebat Republica.ro. Mircea Dumitru spune că nu a fost curios să mai întrebe. Spune că a primit verdictul de necolaborare ca pe o „reparație” și că pentru el cazul a fost atunci închis. „Eu mă știu curat cu mine însumi”.

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a negat o colaborare cu Securitatea, de care a fost acuzat de două ziare, şi s-a apărat cu o decizie a CNSAS. Decizia este din 2007 şi se bazează tocmai pe un dosar din fondul de reţea al Securităţii, predat de SRI către CNSAS. Fondul de reţea al Securităţii cuprindea dosarele persoanelor care au făcut parte din reţeaua informativă, dar şi dosarele celor care au refuzat colaborarea.

Citeşte şi: SRI a predat dosarul de reţea de la Securitate al lui Mircea Dumitru. CNSAS a decis că nu a făcut poliţie politică