Mircea Duşa: Sper ca la finalul Preşedinţiei Consiliului UE să avem rezultate deosebite în gestionarea dosarelor importante

Noul prefect al judeţului Mureş, Mircea Duşa, a declarat marţi seara, după învestirea sa în funcţie, că între acţiunile prioritare pe care şi le-a propus se regăsesc cele legate de organizarea referendumului, a manifestărilor legate de Centenar şi cele de preluare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, astfel încât la finalul acesteia România să aibă rezultate deosebite în gestionarea dosarelor importante.

25 sept. 2018, 20:02
Mircea Duşa: Sper ca la finalul Preşedinţiei Consiliului UE să avem rezultate deosebite în gestionarea dosarelor importante

„Pentru România anul 2019 are o importanţă deosebită prin faptul că vom prelua prin rotaţie Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a dorit ca toate acţiunile care se organizează în România, legate de preluarea preşedinţiei rotative, să se organizeze în cât mai multe localităţi şi în cât mai multe judeţe din ţară. O serie din aceste acţiuni urmează să se organizeze în judeţul Mureş şi va fi important ca împreună cu Consiliul Judeţean, cu Primăria municipiului Târgu Mureş – majoritatea vor fi în reşedinţa de judeţ – să organizăm cât mai bine aceste activităţi. Mai sunt şi alte acţiuni legate de alte ministere şi sper că vom fi gazde bune, iar la finalul Preşedinţiei Consiliului UE să avem rezultate deosebite în gestionarea dosarelor importante pe care ni le lasă preşedinţia austriacă şi privind bugetul următor, şi privind politicile de securitate şi apărare comună şi privind politicile de coeziune”, a declarat Mircea Duşa.

O altă acţiune importantă la nivel european, care va fi găzduită de Târgu Mureş, este reuniunea Comitetului Athena, mecanismul responsabil de finanţarea costurilor comune legate de operaţiile militare ale UE în cadrul politicii de securitate şi apărare comune (PSAC) a Uniunii Europene.

Între priorităţile sale ca prefect, Mircea Duşa a mai amintit evenimentele dedicate Centenarului Unirii, despre care susţine că nu vor consta doar în simpozioane, ci şi în creaţii artistice durabile.

„Altă problemă importantă din această perioadă este cea legată de manifestările pe care dorim să le organizăm în perioada premergătoare zilei de 1 Decembrie. Mai sunt două luni, sunt multe acţiuni organizate în judeţ care sunt dedicate marelui eveniment, Centenarului României şi sunt convins că aşa cum îi cunosc pe locuitorii judeţului Mureş, vom face eforturi ca acest eveniment important să fie marcat cum trebuie, nu numai prin simpozioane şi spectacole, ci şi prin realizări artistice care să dăinuie peste veacuri şi să le aducă aminte urmaşilor noştri că acum 100 de ani părinţii noştri, fraţii noştri au făcut eforturi şi au dat chiar jertfa de sânge pentru ca România să fie ceea ce este astăzi, un stat unitar, o ţară mare, o ţară apreciată şi recunoscută în lume”, a subliniat prefectul de Mureş.

În privinţa referendumului, Duşa a arătat că în perioada imediat următoare vor fi luate toate măsurile organizatorice şi tehnice, astfel încât să nu existe nicio problemă.

„La nivel de minister s-au luat deja măsuri, urmează se se confecţioneze buletinele de vot, procesele-verbale, o parte din materiale se confecţionează la nivelul prefecturilor şi prin instituţiile prefectului vor fi distribuite către localităţi şi către secţiile de votare, urmând ca domnii primari să ia măsuri de amenajare a secţiilor de votare pe care le-am avut şi la ultimele alegeri”, a afirmat Mircea Duşa.