Mircea Geoană dezvăluie că Liviu Dragnea va fi candidatul PSD la prezidenţiale: De ce amână partidul să facă anunţul

Fostul lider al social-democraților, Mircea Geoană, a declarat că actualul șef al social-democraților, Liviu Dragnea, va avea susținerea partidului dacă va lua decizia de a candida la prezidențiale. În ciuda problemelor penale și a faptului că este contestat în stradă. De asemenea, Geoană atrage atenția că, la dreapta eșicherului politic, este posibil ca președintele Klaus Iohannis să aibă un contracandidat.

24 ian. 2018, 16:51
Mircea Geoană dezvăluie că Liviu Dragnea va fi candidatul PSD la prezidenţiale: De ce amână partidul să facă anunţul

Mircea Geoană crede că PSD nu se grăbește să anunțe candidatul pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, deoarece o astfel de mișcare nu ar face decât să crească tensiunea în partid.

„Ai nevoie ca întreg partidul să tragă pentru candidatul sau  candidata pe care partidul o alege. Cred că anunțul se va face undeva la începutul anului viitor, sfârșitul acestui an, poate într-un Consiliu Național sau într-un Congres”, a spus diplomatul, marți, la interviurile Libertatea Live.

Un posibil candidat este, în mod firesc spune Mircea Geoană, actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

„Domnul Dragnea, dacă își propune să candideze, poate obține, în condițiile de astăzi, susținerea și votul unui Congres PSD. Cred că poate să devină candidatul PSD dacă își propune. Este și obligația domniei sale să judece. Ce șanse are, ce susținere are, cum a ieșit sau nu din aceste episoade puțin mai complicate . În clipa de față are suficientă experiență politică și a jucat. Are meciuri în picioare”, a spus fostul lider PSD.

„Eu cred că este interesat, ar fi nefiresc ca un lider de partid important să nu fie interesat de cea mai înaltă funcție în stat. Cred că simte că deocamdată nu sunt reunite condițiile pentru candidatura sa eventuală sau a altcuiva, astfel  încât acel altcineva să nu devină un centru rival politic în partid. Este un joc mai bizantin, dar să știți că politica este bizantină prin construcție.

Fostul președinte PSD subliniază însă că lucrurile nu sunt deloc clare în PSD, dar că nici în rândul formațiunilor de Dreapta nu sunt excluse surprizele. „Nu sunt convins deloc că nu va exista un contracandidat pe dreapta la domnul Iohannis”, a arătat Geoană.

Mircea Geoană a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2009, atunci când a fost învins, în turul al doilea, de Traian Băsescu.