Mircea Geoană, audiat la DNA: Procurorii îi cer să predea CEASURILE DE LUX primite de la Marian Vanghelie

Senatorul Mircea Geoană s-a prezentat, miercuri, dimineaţă la sediul DNA, unde a fost audiat în dosarul în  care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mită. Potrivit România TV, procurorii anticorupţie i-au cerut senatorului să predea ceasurile primite de la fostul primar al Sectorului 5.

27 mai 2015, 06:09

Mircea Geoană a venit însoţit de avocatul său şi a plecat după aproximativ 20 de minute. 

Audierea e legată de depoziţia în calitate de acum 10 zile, deci nimic nou, un mic detaliu procedural. Astăzi am încheiat un detaliu procedural. În continuare, lucrurile sunt neschimbate„, a declarat Mircea Geoană, la ieşirea de la DNA.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA i-au cerut lui Geoană să predea cele trei ceasuri de lux, primite de la Marian Vanghelie.

Motivul sechestrului ar fi că aceste ceasuri au fost achiziţionate cu bani proveniţi din infracţiuni, făcându-se referire la mita de 90 de milioane de euro primită de către Marian Vanghelie.

Potrivit surselor citate, Geoană ar fi recunoscut că a primit de la Vanghelie cele trei ceasuri, însă a spus că nu ştia că sunt din presupusa mita primită de edil.

Preşedintele PSRO a mai fost audiat de către procurorii anticorupţie, în acelaşi dosar, în calitate de martor.

Citeşte şi Marian Vanghelie, dus cu duba din arest la DNA. Procurorii au NOI PROBE în dosarul său VIDEO

În urma audierilor din 13 mai, Geoană afirmă că, în ciuda audierilor, nu există cauze de incriminare din partea procurorilor.

„Atunci când voi fi solicitat ca martor, cum a fost cazul și într-o altă discuție cu privire la perioada 2009 sau perioada în care am fost președintele PSD, voi răspunde pozitiv indicațiilor pe care le primesc. Ieri s-a întâmplat exact același lucru. Nu există nicio umbră de îndoială, de incriminare la adresa mea, nu există niciun fel de acuză, niciun fel de îndoială cu privire la probitatea, onestitatea și integritatea mea. Este principalul meu atribut în politică”, a afirmat, la acea dată, Mircea Geoană într-o conferință de presă.