Mircea Geoană: PSD-ul lui Dragnea nu mai este nici de stânga, nici democratic

Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc, a declarat vineri că PSD, condus de Liviu Dragnea, se îndreaptă spre "irelevanță" și spre "o lungă perioadă de opoziție".

RomaniaTV.net
01 apr. 2016, 13:50
Mircea Geoană: PSD-ul lui Dragnea nu mai este nici de stânga, nici democratic

Întrebat într-o conferinţă de presă la Bistriţa despre relația sa actuală cu PSD, Mircea Geoană a afirmat că are „o afecțiune profundă” față de partidul pe care îl consideră prima sa iubire, însă, în opinia sa, PSD nu mai este nici de stânga, nici democratic.

„Nu pot să ascund faptul că prima iubire nu se uită niciodată. Eu am o afecțiune profundă pentru ceea ce am crezut că este și va rămâne un partid de stânga și democratic. PSD de astăzi, PSD-ul lui Dragnea, nu mai este nici de stânga, nici democratic. N-am crezut vreodată că cineva cu probleme în justiție va continua să rămână în funcție, sfidând, practic, opinia publică. Acesta nu este un partid de stânga. Cu tot regretul, ce a fost dragostea de tinerețe este una, dar obligația mea ca om politic și ca om de stat este să dau și să dăm României o alternativă autentic de stânga la ceea ce astăzi, din păcate, este orice altceva decât un partid democratic și de stânga”, a spus Mircea Geoană, citat de Agerpres.

În opinia președintelui PSRO, PSD se îndreaptă spre o lungă perioadă de opoziție cu Liviu Dragnea în fruntea sa.

„Dacă vor continua pe acest drum, inadaptarea la un mediu social și la așteptări de opinie publică modificate vor duce, în legea firii, la dispariție și la irelevanță. Cu Dragnea în frunte, PSD se duce rapid spre irelevenață și o lungă perioadă de opoziție la nivel național, începând cu această toamnă”, a afirmat Geoană.

Mircea Geoană s-a aflat, vineri, într-o vizită în județul Bistrița-Năsăud, în încercarea de a construi filiale ale PSRO și în acest județ. Alături de acesta, la conferința de presă s-a aflat un fost viceprimar social-democrat al municipiului Bistrița, Ioan Georgiu, care ar putea candida din partea PSRO pentru funcția de primar al Bistriței.