Mircea Lucescu, lovit din nou de ghinion. A pierdut din nou calificarea în ultimul minut

Zenit St. Petersburg, cu Mircea Lucescu pe banca tehnică, a ratat calificarea în optimile Ligii Europa din cauza unui gol încasat în minutul 90 în partida cu formaţia belgiană Anderlecht Bruxelles.

24 feb. 2017, 06:30
Mircea Lucescu, lovit din nou de ghinion. A pierdut din nou calificarea în ultimul minut

Zenit St. Petersburg pierduse cu 0-2 prima manşă cu Anderlecht, jucată la Bruxelles, iar în returul de pe teren propriu a reuşit să întoarcă rezultatul, ajungând să aibă avantaj de 3-0. Thelin a marcat pentru belgieni în minutul 90 şi graţie golului marcat în deplasare Anderlecht a reuşit să se califice în optimi, scorul general Anderlecht-Zenit fiind 3-3.

Eliminarea de joi este ultima dintr-un lung şir de ghinioane pe care le-a avut Mircea Lucescu în cariera de antrenor. Proverbial este episodul din ediţia 2006/2007 a Cupei UEFA, când Şahtior a fost eliminată de Sevilla în optimile competiţiei. După 2-2 în Spania, Şahtior începea meciul retur din postură de mare favorită la calificare. Iar calculele hârtiei s-au respectat pânâ în prelungirile partidei, când ucrainenii conduceau cu 2-1 şi părea că nimic nu se mai poate întâmpla.

Totul s-a schimbat însă în ultima fază a meciului, la un corner al spaniolilor, când portarul Sevillei a urcat în careu şi a reuşit să înscrie în poarta lui Shust. La 2-2 meciul a intrat în prelungiri, iar acolo Chevanton a înscris golul calificării.