Ahmetov, la fel ca Lucescu. Prima reacţie în scandalul de la Şahtior

Douglas Costa, brazilianul care refuză să revină la Şahtior Doneţk, este dorit de AS Roma. Italienii au încercat să profite de momentul din Ucraina ca să-l aducă pe fotbalist.

24 iul. 2014, 09:20
Ahmetov, la fel ca Lucescu. Prima reacţie în scandalul de la Şahtior

Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior, a reacţionat dur: nici nu vrea să audă de acest lucru şi reaminteşte de clauza de reziliere a jucătorului, de 60 de milioane de euro.

Ahmetov nu vrea să cedeze niciuna dintre vedetele braziliene ale echipei. În afară de Douglas Costa, ceilalţi dezertori au fost Luiz Adriano, Teixeira, Fred, Dentinho şi Ferreyra.

„Jucătorii mei au fost răpiţi”, a declarat antrenorul român Mircea Lucescu, după ce şase fotbalişti sud-americani ai lui Şahtior Doneţk au refuzat să ia avionul spre Ucraina, speriaţi de criza cu care se confruntă această ţară, anunţă presa internaţională.

Potrivit lui Lucescu, „vinovatul” ar fi agentul britanic de origine iraniană Kia Joorabchian, care „a profitat de situaţie ca să-i răpească”.

„A reuşit să-i convingă să nu se întoarcă, explicându-le că vor fi curând liberi şi că vor putea în viitorul apropiat să semneze cu altă echipă”, a declarat Lucescu pentru revista France Football. „Este un adevărat scandal. Sunt jucători importanţi pentru mine. Jucătorii mei au fost răpiţi”, a adăugat Lucescu.