Mircea Sandu rămâne cu sechestru pe avere într-un dosar de luare de mită

Curtea de Apel București a respins, vineri, cererile depuse de fostul președinte al FRF Mircea Sandu și soția sa, Elisabeta Sandu, de ridicare a sechestrului pus de procurorii DNA pe o parte din averea familiei, în dosarul în care cei doi sunt cercetați pentru că ar fi primit mită de la o casă de avocatură.

RomaniaTV.net
28 iul. 2017, 16:05
Mircea Sandu rămâne cu sechestru pe avere într-un dosar de luare de mită

Pe 20 iunie, DNA a anunțat că Mircea Sandu și Elisabeta Sandu sunt urmăriți penal pentru luare de mită și spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracțiuni, după ce ar fi primit 724.000 lei de la reprezentanții unei societăți de avocatură pentru încheierea unor contracte.

Procurorii au pus atunci sechestru pe o parte din averea soților Sandu, iar cei doi au contestat măsura la Curtea de Apel București, acțiunea lor fiind însă respinsă ca nefondată.

Potrivit DNA, Mircea Sandu, în calitate de președinte FRF, în 2 octombrie 2009, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Elisabeta Sandu, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură.

„Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, susțin procurorii.

DNA mai preciza că, în perioada 22 septembrie 2008 — 2 octombrie 2009, Mircea Sandu a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasate (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.