Mircea Sandu, acţionat în judecată de FRF pentru UN MILIARD

FRF l-a acţionat în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, pe Mircea Sandu, căruia îi solicită restituirea sumelor încasate din renta viageră, valoarea de recuperat fiind calculată la 114.736,46 lei (peste un miliard de lei vechi), informează ProSport.

20 oct. 2014, 15:04
Mircea Sandu, acţionat în judecată de FRF pentru UN MILIARD

Suma reprezintă banii încasaţi în cinci luni de Mircea Sandu ca preşedinte de onoare al FRF din renta viageră stabilită de membrii Comitetului Executiv, în şedinţa din 5 martie.

Plângerea a fost depusă la Secţia a V-a civilă a Tribunalului Bucureşti la 15 octombrie, FRF chemându-l pe Mircea Sandu nu numai în judecată, dar şi „personal la interogatoriu”, se arată în materialul publicat de Prosport.

În suma de 114.736,46 de lei, pe lângă renta viageră intră şi contravaloarea combustibilului, precum şi contravaloarea serviciilor de voce şi date decontate de FRF.

Pe 5 martie, în dimineaţa dinaintea alegerilor pentru şefia FRF, Mircea Sandu, încă preşedinte în funcţie, a semnat cu Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte al federaţiei, un contract de rentă viageră. Mircea Sandu a parafat actul în calitate de rentier, iar Iorgulescu, în calitate de reprezentant al federaţiei.

Pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Pe 8 august, din cauza disensiunilor cu noua conducere a FRF, Mircea Sandu a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte de onoare al forului şi la tote beneficiile pe care i le aducea această postură, conform contractului de rentă viageră.