Mircea şi Vlad Cosma au primit încă 60 de zile de control judiciar în dosarul lui Iulian Herţanu

Procurorii DNA Ploiești au prelungit marți cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar dispusă față de deputatul PSD Vlad Cosma și față de tatăl acestuia Mircea Cosma în dosarul deturnării de fonduri europene în care este urmărit penal și cumnatul premierul Victor Ponta, Iulian Herțanu.

16 iun. 2015, 07:12
Mircea şi Vlad Cosma au primit încă 60 de zile de control judiciar în dosarul lui Iulian Herţanu

La ieșirea din sediul DNA, președintele Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma a declarat că procurorii i-au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlul judiciar, menținând totodată și obligația acestuia de a nu-și exercita funcția administrativă.

CITEŞTE ŞI: Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, audiat din nou la DNA în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta

Întrebat în acest context când își pierde mandatul de președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma a răspuns „la 1 iunie 2016”.

La sediul DNA Ploiești mai sunt așteptați și alți inculpați în dosarul lui Iulian Herțanu față de care procurorii vor dispune prelungirea controlului judiciar, scrie Agerpres.

Deputatul social-democrat Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, sunt acuzaţipentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, în dosarul lui Iulian Herțanu, în care se fac cercetări cu privire la fraudarea de fonduri europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic, executate de SC Grossmann.