Caz INCREDIBIL. A pierdut BANII din DESPĂGUBIRI după ce s-a însurat cu prietenta SOŢIEI MOARTE

Magistratii din Iasi au stabilit sentinta definitiva in cazul unui accident de circulatie in urma caruia a murit o femeie care avea nunta in cateva zile. Pedeapsa pentru soferul care a provocat accidentul a ramas neschimbata, dar instanta a redus cuantumul daunelor morale.

29 iun. 2017, 14:08
Caz INCREDIBIL. A pierdut BANII din DESPĂGUBIRI după ce s-a însurat cu prietenta SOŢIEI MOARTE

Daniela Habet, de 44 de ani, facea ultimele pregatiri de nunta. Pe data de 19 august 2015 si-a cumparat rochia de mireasa. In timp ce se intorcea de la cumparaturi, masina in care se afla ea si viitorul sot, Leonard Chiriac, 33 ani, a fost lovita frontal de o autoutilitara condusa de un sofer imprudent din Constanta. Autoturismul in care se aflau viitorii miri era condus de Iolanda Miron, o tanara de 28 de ani, din Vaslui, prietena cu cei doi, iar pe bancheta din spate se mai aflau si doi copii. In urma impactului violent, toti pasagerii din cele doua autoturisme au fost raniti. Daniela, femeia care urma sa fie mireasa in cateva zile, a murit dupa patru zile, in spital. A fost inmormantata in ziua in care trebuia sa aiba loc nunta, relateaza adevarul.ro.

La scurt timp dupa decesul Danielei Habet, barbatul cu care urma sa se casatoreasca a inceput o relatie chiar cu tanara care se afla la volan in momentul producerii accidentului, spre revolta rudelor victimei.

Saptamana aceasta, Curtea de Apel Iasi a stabilit definitiv condamnarea soferului care a provocat teribilul accident la doi ani de inchisoare cu suspendare, pedeapsa stabilita si de instanta de fond.

Rasturnarea de situatie a intervenit in cazul daunelor morale. Initial, Judecatoria Barlad a obligat societatea de asigurari, la care avea polita conducatorul auto vinovat de producerea accidentului, sa achite rudelor victimei suma de 130.000 de euro, cu titlul de daune morale. Printre despagubiti s-a aflat si barbatul cu care victima urma sa se casatoreasca. In cazul sau, Judecatoria Barlad au stabilit cuantumul daunelor morale la 25.000 de euro. Dupa rejudecare, Curtea de Apel Iasi a diminuat cuantumul daunelor morale la 5.000 de euro.