MIREL MIRCEA AMARIŢEI, liderul Partidului PRODEMO, implicat într-un dosar penal, vrea competiţie, nu „circ”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MIREL MIRCEA AMARIŢEI este candidatul Partidului PRODEMO. Avocat de profesie, Amariţiei este implicat în dosarul privind insolvenţa Realitatea Media, în care a fost pus sub urmărire penală, în 2013, alături de alte persoane.

29 sept. 2014, 11:46
MIREL MIRCEA AMARIŢEI, liderul Partidului PRODEMO, implicat într-un dosar penal, vrea competiţie, nu „circ”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Mirel Mircea Amariţiei este preşedintele Partidului PRODEMO, preşedinte al Asociaţiei PRODEMO şi al Institutului de Cercetare Studii Comportamentale şi Biometrie.

Partidul PRODEMO, pe care Amariţei îl conduce în prezent, a fost înfiinţat în anul 2012, de către fostul social-democrat Marius Lazar, consilier al lui Mircea Geoană, care a fost exclus din PSD odată cu mazilirea lui Geoană. La alegerile locale din 2012, Partidul Prodemo a obţinut doar câteva mii de voturi, la nivelul întegii ţări, nereuşind să-şi adjudece nici un mandat de primar sau consilier.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În octombrie 2013, Mirel Mircea Amariţei a fost pus sub urmărire penală în dosarul privind insolvenţa Realitatea Media. Amariţei a fost acuzat, alături de Maricel Păcuraru şi Sorin Ionuţ Barbu, că au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea. „Din probele administrate până în prezent s-a stabilit că cei trei învinuiţi, în cadrul procedurii insolvenţei SC Realitatea Media, au derulat acţiuni infracţionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă”, anunţa DNA. În acelaşi dosar au mai fost puse sub învinuire alte nouă persoane, printre care fratele şi o apropiată a lui Elan Schwartzenberg.

„Sperăm să se ia în serios această competiţie electorală care de 25 de ani a fost doar un circ şi cred că ne-am săturat cu toţii să asistăm la tot felul de scenarii. Sperăm ca aceia care candidează să trateze cu responsabilitate acest demers„, declara Mirel Mircea Amariţei, la Biroul Electoral Central, la depunerea candidaturii.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit declaraţiei de avere, Amariţei nu are terenuri, imobile, maşini, conturi sau depozite bancare. A încasat venituri de la biroul de avocatură – 81.000 de lei, iar soţia, angajată pe postul de consilier principal ANSVSA, venituri din salarii în valoare de 32.400 lei.