Mister în jurul sinuciderii din România care a şocat în ajunul Sărbătorilor. Fenomene paranormale

Jenica Tabacu, directoarea muzeului „Iulia Haşdeu" din Câmpina, a fost găsită moartă, în propria locuință. Femeia s-ar fi spânzurat. Avea 50 de ani.  

RomaniaTV.net
22 dec. 2018, 06:49

Jenica Tabacu era directorul ”primului templu spiritist din lume”, așa cum era denumită clădirea ridicată de Bogdan Petriceicu Hașdeu, de foarte mulți ani. Avea 50 de ani și încă nu se știe ce ar fi împins-o să-și curme viața, ipoteză luată în calcul, în primă fază, de către procuror și polițiștii judiciariști. Sunt surse care susțin că femeia avea probleme grave de sănătate, dar doar ancheta autorităților va stabili cauza exactă.

Jenica Tabacu era căsătorită și avea o fiică de 29 de ani, familia cunoscându-i pasiunea pentru celebrul muzeu, cu tainele lui legate de spiritism, acolo unde foarte mulți spuneau că se petrec fenomene inexplicabile. Iată ce declara în februarie 2018, directoarea Tabacu!

„În dimineața zilei de 4 iulie 2015, ne uitam pe carmerele de supraveghere și am zărit trei globuri luminoase care se tot plimbau printre lucrările expuse într-un demisol al castelului. Inițial am crezut că sunt raze de lumină, dar era întunecat. Colegii mei au intrat pe rând să vadă ce se întâmplă. Globurile erau perfect rotunde și se plimbau în jurul acestor obiecte. Colegii mei nu au văzut nimic, doar camerele au surprins prezența lor acolo. Noi simțim că există ceva, există și semne care apar în anumite situații. Au fost paznici care ne spuneau că în timpul nopții s-a auzit pianul”, a spus atunci Jenica Tabacu, director Muzeul Memorial.

Cine a fost Jenica Tabacu

Din 1995 şi până în 1998 a fost muzeograf la Muzeul pe care avea să-l conducă de la finele anilor 90 şi până în prezent.

Aproape toată cariera Jenicău Tabacu s-a axat pe studiului operei şi vieţii savantului Bogdan Petriceicu Haşdeu, dar nu a ignorat nici activitatea culturală a fiicei acestuia, Iulia.

În 2006 a devenit doctor în filologie ”Magna cum laudae” cu tema: ”Viaţa şi activitatea lui B.P. Haşdeu între anii 1888-1907”.

În prezent era preocupată să traducă şi să publice manuscrisele “spiritiste” ale lui Bogdan Petriceicu Haşdeu.

În paralel cu studiul operei savantului, Jenica Tabacu s-a luptat să păstreze în poprietatea statului castelul spiritist de la Câmpina după ce urmaşi ai familiei au revendicat în instanţă valoroasa construcţie. Procesul, care a durat zeci de ani, a fost câştigat de administraţia câmpineană, însă marele merit i-a aparţinut directorului muzeului.

Jenica Tabacu a avut şi o scurtă carieră politică. A fost consilier local al municipiului Câmpina în mandatul 2004-2009 şi consilier judeţean în anul 2012 din partea PP-DD, a cărui organizaţie judeţeană a condus-o din funcţia de vicepreşedinte.

S-a retras din activitatea politică în urmă cu cinci ani după ce a pierdut un proces cu ANI.