MISTERE ÎN ROMÂNIA: Bisericile rupestre care alcătuiesc un triunghi sacru

Lângă Câmpulung Muscel, în schitul săpat în piatră, la Nămăești, atestat din secolul al XIV-lea, se află o icoană despre care se spune că a fost pictată de Sfântul Apostol Luca.

20 iun. 2015, 15:04
MISTERE ÎN ROMÂNIA: Bisericile rupestre care alcătuiesc un triunghi sacru

La cererea Sfintei Maria, Apostolul Luca a pictat 12 icoane, care o reprezintă pe Maica Domnului cu pruncul. Una dintre icoane a fost dată Sfântului Andrei care a venit pe aceste meleaguri, după care a plecat în Dobrogea. Negăsind pe nimeni, el a ascuns icoana între stânci, într-o grotă, rostind cuvintele Noma est, nimeni nu este, de unde provine denumirea Nămăiești, scrie efemeride.ro.

Din cele 12 icoane se mai păstrează doar trei icoane. Una este la Vatican, alta în Grecia și cea de a treia la Nămăești. Legenda spune că Maica Domnului a apărut în visul a trei ciobani. Ea le-a indicat locul unde este ascunsă icoana. Totodată le-a spus că pe acel loc trebuie ridicată o biserică cu hramul Maicii Domnului, care să adăpostească treizeci de suflete.

Citeşte şi Misterele pe care nici acum nu le-a rezolvat ştiinţa

Biserica a fost săpată în stâncă, cu ajutorul daltelor și a ciocanelor și în ultimii 200 de ani a adăpostit 30 de măicuțe.
Icoana s-a degradat în timp. S-a încercat restaurarea ei, dar prin minune, pictura restaurată dispărea, icoana revenind la imaginea inițială. Icoana este considerată una dintre cele mai vechi picturi ale lumii creștine și făcătoare de minuni.

Biserica de la Nămăești face parte din triunghiul magic al creștinătății românești. Cea de a doua biserică, aflată la câțiva kilometrii distanță, este Cetățuia Negru Vodă. Se spune că în acea zonă se află cea mai veche cetate geto-dacică. Romanii nu au reușit să o cucerească, dat fiind drumul anevoios. În stâncă este cioplită statuia unui luptător dac, lucru care te face să crezi toate legendele care se spun în zonă. În anul 1218, Negru Vodă construiește o altă cetate, chiar pe ruinele celei dacice. Începând cu 16 aprilie și până în 15 august, un izvor miraculos curge în spatele bisericii. Biserica are două altare. Unul ortodox și altul catolic. Se spune că Marghita, soția lui Negru Vodă și-a fi construit singură acest altar, ea fiind de confesiune catolică.

Urmele celor care urcau la biserică se mai văd și astăzi în pietrele de la intrarea în biserică. La 30 de kilometrii distanță se află situată mănăstirea Corbii de Piatră. Se spune că biserica datează din secolul al II-lea. Intrarea în biserică se făcea printr-o deschizătură ascunsă în piatră. Pe pereți se pot observa și astăzi picturi bizantine.

În comuna Corbi a fost descoperită o piatră de culoare neagră, rotundă, pe care erau desene reprezentând cai și războinici. Sub fiecare desen era încrustat un text, care nu a putut fi descifrat. Unii cercetători susțin că textele ar fi aparținut dacilor. Din păcate, piatra a dispărut fără urmă. Alți specialiști au susţinut că piatra este o bucată dintr-un meteorit, dat fiind asemănarea sa cu piatra de la Kaaba, locul de pelerinaj al musulmanilor. Cele trei biserici rupestre alcătuiesc un triunghi numit sacru. Trei biserici rupestre așezate la distanțe egale și care au aceeași vechime.

Citeşte şi Mistere ADEVĂRATE, dar neelucidate care îngrozesc până şi astăzi omenirea FOTO