Misterioasa moarte a lui Aleksandr Litvinenko. S-au aflat ULTIMELE CUVINTE ale fostului spion rus

Aleksandr Litvinenko, un fost agent FSB mort î 2006, după ce a fost otrăvit cu Poloniu, i-a spus tatălui său pe patul de moarte cine l-a ucis.

RomaniaTV.net
28 iul. 2015, 16:15
Misterioasa moarte a lui Aleksandr Litvinenko. S-au aflat ULTIMELE CUVINTE ale fostului spion rus

Aleksandr Litvinenko i-a spus tatălui său, Valer Litvinenko, că a fost otrăvit la ordinul lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei şi acum, ca şi atunci. Informaţia a ieşit la iveală în urma unei anchete desfăşurate în Marea Britanie, unde Litvinenko şi-a trăit ultimele zile din viaţă.

„Tată, am fost otrăvit de Vladimir Putin”, au fost ultimele cuvinte spuse de Aleksander Litvinenko tatălui său, Valer Litvinenko, căruia i-a mai spus că preşedintele Rusiei este un „om foarte periculos” şi că trebuie să fie foarte atent.

După moartea misterioasă a lui Litvinenko, în noiembrie 2006, la Londra, autorităţile din Marea Britanie au ordonat formarea unei comisii care cercetează circumstanţele otrăvirii fostului agent FSB. La ultimele audieri organizate de comisie au ieşit la iveală şi mărturisirile făcute de Litvinenko tatălui său.

Citeşte şi Putin, acuzat de legături cu grupuri mafiote. Britanicii spun că ar fi comandat otrăvirea lui Litvinenko

Aleksandr Litvinenko a fost otrăvit cu poloniu 210 pe 1 noiembrie 2006, în timpul unei întâlniri cu Dmitri Kovtun şi Andrei Lugovoi. Fostul agent FSB a fost internat şi a murit după trei săptămâni. Rusia refuză să-i extrădeze pe cei doi suspecţi de crimă şi, mai mult procurorii ruşi ar fi încercat să blocheze colectarea de probe despre suspectul Dmitri Kovtun.

Citeşte şi Dosare SECRETE: Guvernul britanic are DOVEZI despre OTRĂVIREA cu POLONIU a lui Litvinenko