Misterioasele statui ale extratereştrilor din Iordania: Secretul lor rămâne ascuns FOTO

Mai multe statui datând din jurul anilor 8.000 î.Hr. au fost descoperite în timpul unor excavaţii din apropierea Ammanului, în Iordania, în anul 1983. De atunci, experţii au încercat să afle mai multe despre ele, însă secretul lor rămâne ascuns şi în ziua de azi.

24 apr. 2014, 11:21

Statuile au fost găsite în localitatea ‘Ain Ghazal, aflată în apropierea capitalei iordaniene, Amman. ‘Ain Ghazal,  un sat mare de fermieri, ciobani şi vânători, ar fi fost întemeiat în jurul anului 7.250 î.Hr. şi abandonat în 5.000 Î.Hr.

Arheologii au început săpăturile în sit în anul 1982, după ce buldozerele care lucrau la construcţia unei autostrăzi au dat peste mai multe ruine.

Experţii au descoperit atunci dovezi ale existenţei unor case cu mai multe camere făcute din piatră, cu acoperişuri din lemn, pereţi tencuiţi, cu podele şi curţi. Ei au mai găsit cuptoare de gătit cu rămăşiţe de mâncare, unelte din piatră, morminte precum şi figurine din piatră şi lut.

În 1984 arheologii au descoperit într-o groapă săpată la circa 2,5 metri adâncime rămăşiţe ale unor statui mai ciudate. Circa 30 dintre ele au fost scoase de acolo şi au fost reconstruite. Mărimea lor variază de la statui extrem de mici la unele mari cât oamenii.

Ce este ciudat la ele este faptul că înfăţişează o rasă ciudată, considerată a fi extraterestră, întrucât au ochi imenşi, eliptici, precum şi urechi extrem de mici. Se presupune că oamenii din Iordania antică ar fi întâlnit această rasă misterioasă.

Experţii nu cunosc aproape nimic despre aceste statui din neolitic şi nici despre cine le-ar fi creat, lăsând loc teoriilor despre civilizaţiile extraterestre antice.